81x gelezen

AMVJ ZON VR2 – DIOS VR2

1 Mei, de dag van de Arbeid, nou, dat hebben we geweten. Vanaf de 1e minuut moesten we er keihard tegenaan. DIOS bleek een fysiek sterke ploeg, die ook nog aardig kon voetballen. Gelukkig kenden we een bliksemstart.

Een aanval uit het boekje, over 5 schijven, een keurig tikje naar Alex, die kon starten, de hamstring hield zich gedeisd, je hoeft niet keihard te schieten, strak, laag in het hoekje is veel beter, 1-0.

Voldoende Meiden om te spelen, links en rechts toch wat halfjes/kleine pijntjes, voor alle zekerheid Myrne van ZAT VR2 als extra kracht opgeroepen. Dat was een goede zet, op haar vertrouwde plek, rechts achterin, weerde zij zich kranig, speelde mee alsof zij al jaren in het Team zit.

Ijverig als altijd, ze kan goed verdedigen, een sliding, op KG, net zo makkelijk, maar ook rustig aan de bal, deze goed inspelen,  naar het Middenveld, met een bedoeling, dat is Voetbal, Topper!

Nadat DIOS van de schrik was bekomen, zoals eerder gezegd, die kunnen Voetballen, werd het weer een zeer amusant potje. Dat de Tegenstander soms fysiek speelt, dat kan gebeuren, moet je maar aan wennen, grote Meiden worden. Kerstin, Coraly en Maud delen ook uit, laten zich niet ondersteboven lopen.

Nu we het toch over Maud hebben, als Voorstopper is meestal haar taak om de vijandelijke spits onschadelijk te maken, bij gebrek aan een vaste Keepster mocht zij zich deze keer in het Keeperstenue hijsen. Duiken, een balletje dat door je handen schiet, daar had Maud geen trek in. Met kunst- en vooral voetenwerk hield zij bijna haar doel schoon. Tot 10 minuten voor de rust, een goed schot, met een verraderlijke stuit, dat was haar te machtig. 1-1.

Poeh, dat wordt nog een hele klus, om de 3 puntjes binnen te slepen. De Verdediging, door mij dit seizoen al eerder geroemd, die staat er wel. Joan kon helaas niet spelen, maar we hebben Rixt/Manon, Maud mocht het veld in, Kelly trok het keeperstruitje aan, zo lossen we dat wel op. Een echte, vaste Keepster, die zou heel welkom zijn. Zoals die Meid van DIOS, wat kon zij goed trappen, ook vanaf de grond, hupsakee, zo maar 10 meter over de middenlijn, dan heb je direct een aanval.

Hoe gaan we nog een goaltje maken, met onze lichtgewichtspitsen, Joeri en Gessica? Tegen die stevige Meiden van DIOS? Dan moet je een beetje geluk hebben. Eva, die kan zich wel doorzetten over de Linkerflank, met haar trucs en simpelweg naar de goal rennen. Op een gegeven moment, effe inhouden, kappen, en een Davy Klaassen schot richting de bovenhoek, Keeper kon de bal niet vasthouden, als een duveltje uit een doosje duikt Joeri op, tikt hem binnen. 2-1.

Daarmee was de strijd nog lang niet gestreden, DIOS gaf niet op. Probeer maar eens bij onze goal te komen, met die kanjers in de Verdediging. Zodoende bleef het vwb DIOS bij afstandsschoten, die Kelly wel wist te pareren.

Vwb het uittrappen door de Keeper, hierbij het volgende advies. Heb je de bal in je HANDJES, dan loop je SNEL naar de rand van de 16 meter, je hebt 8 tellen de tijd, je laat de bal RUSTIG vallen, en je trapt hem naar de middencirkel. Niet naar de zijlijnen, dan verdwijnt de bal meestal uit het veld. En de links- en rechtshalf knijpen naar binnen, zodat je voldoende speelsters op een beperkt stukje hebt om de bal aan te pakken/te veroveren. Geen fratsen uithalen, met opbouwen via de backs, daar zijn we niet goed in.

Moet je uittrappen vanaf de GROND, dan wordt het nog lastiger. Ook dan, dicht bij elkaar, als Middenveld niet te ver weg, moeten de Spitsen maar 20 meter terug komen om te helpen.

Weer terug naar de wedstrijd, het was me wat. Een fikse knal naar voren, een hoge bal, Gessica stopt hem onder haar voetje, daarna een soort biljartstoot, als door een wonder draait de bal om de Keeper heen. Ik heb in al die jaren flink wat doelpunten gezien, maar dit was een heel bijzondere.

Weer 3 puntjes in de tas, we hebben 2 weken rust. Dat komt goed uit, kunnen we gebruiken, om weer volledig op sterkte te komen. Nog 2 potjes, ik kijk er naar uit.

Steef.