190x gelezen

AMVJ ZA VR1: De deceptie

Een verslag wijden aan een nederlaag is nooit leuk, maar om alleen positief nieuws te melden is niet representatief. Daarnaast zijn er altijd wel positieve punten te vertellen én kan je van fouten leren. En als je ervan kan leren, kan je ze maar beter opschrijven, zodat je ze niet meer vergeet.

Het begon allemaal in kleedkamer 3 op AMVJ. Swift VR 2 was de tegenstander en toen we het veld op kwamen waren ze al in voorbereiding. Wij konden zelf ook lekker met de bal aan de slag na het warmlopen. Om 12:30 begon de wedstrijd, we hadden er zin in!!! We wilden lekker spelen en goed de bal het werk laten doen. Binnen 15 minuten hadden we 1 kans voor open doel gemist en 2 andere prachtige kansen. Dan denk je: ‘Het gaat lekker!’. Ondanks dit, lukte het niet echt. Na wat miscommunicatie scoorde Swift na 20 minuten spelen. De druk begonnen we te voelen, maar dit resulteerde niet in beter spel. Desalniettemin kregen we kansen en jawel hoor.. WE SCOORDEN!! 1-1. Nu was het door én eroverheen gaan. Eerst rust.

In de rust werd duidelijk dat we niet ons eigen spelletje konden spelen. Swift zat er goed op, hadden hun voetjes er tussen en konden daarnaast lekker richting het doel lopen. AMVJ had alle koppies dezelfde kant opstaan en de tweede helft gingen we het echt maken. Helaas was niets minder waar . We probeerden het echt te maken, maar ons spel leek er niet naar. De aanwijzingen van de coach konden we niet waar maken, communicatie bleef lastig en we misten een vlam. Swift streed door en dit resulteerde in een mooi doelpunt aan hun kant. Ik wil zeggen ‘hard werken wordt beloond’. Het klinkt wat hard, omdat dit uit lijkt te sluiten dat wij niet hard aan het werken waren, maar Swift werkte harder. Het stond 1-2. Gelukkig hadden we nog genoeg tijd om te herstellen. De verdediging kwam er steeds lekkerder in, het middenveld probeerde waar mogelijk aan te sluiten en de aanval kreeg meerdere kansen. Helaas bleef de communicatie uit en leek de kracht verzwakt. De bal kwam nog een keer richting ons doel en het stond en bleef 1-3. In de regen liepen we beteuterd het veld af met zinnen als ‘alles ging fout’ en ‘niks ging goed’. Persoonlijk baalde ik ontzettend, maar nu ik weer helder denk: volgende keer beter en op naar komende zaterdag!