112x gelezen

AMVJ vecht zich naast Swift

10 september 2011

Het nieuwe seizoen van de F2 van AMVJ leek zaterdag dramatisch te beginnen. Binnen amper 10 minuten stonden onze jongens met 2-0 achter tegen Swift F5. Met het vertrek van twee scorende spelers, Daniël en Malik, was de verwachting dat vooral de aanval een probleem zou worden, maar daar stonden direct een paar nieuwe helden op. Verdedigend was AMVJ echter niet bij de les. De omschakeling was traag en de laaste man was zoek. Na de 2-0 werd duidelijk dat onze jongens in de zomer fysiek en mentaal enorm gegroeid zijn. Ze gingen vel de duels in en speelden prima samen. De aansluitingstreffer kon niet uitblijven en werd op naam gezet van de uitblinkende Amstel. Voor rust had AMVJ nog een aantal scoringskansen, maar het bleef 2-1.

Swift kwam sterker uit de spreekwoordelijke kleedkamer, maar tegen de verhoudingen in was het AMVJ dat gelijk maakte. Jelle, de kleinste man van het veld, maakte optimaal gebruik van een misverstand tussen de verdediging en keeper van Swift. Tergend langzaam rolde de bal over de doellijn: 2-2. Swift ging vervolgens opzoek naar de overwinningsgoal en het spel speelde zich vooral af op de helft van AMVJ. Het was keeper Jip O. die AMVJ op de been hield en uiteindelijk was het zelfs AMVJ die de grootste kans kreeg. Na een rush vanaf eigen helft had Raúl alleen nog de keeper voor zich. Een harde ingreep van een verdediger van Swift voorkwam de 2-3 en zorgde voor een blessure en tranen bij Raúl. 2-2 was een terechte uitslag. Het eerste punt is binnen.