112x gelezen

AMVJ E2 – Roda E6

Het was eigenlijk ongelofelijk, 12 januari en toch al spelen . Wat ook curieus was.. wij bestreden in de tweede klasse de e 6 van roda de E 2 van AMVJ bestreed na ons enige klassen lager de e 5! van roda.

woensdag had ik t al gezegd het wordt een zware wedstrijd, want … de coach had ze al twee keer zien spelen en wist het al dit zijn fysieke jongens goed georganiseerd.. en zoals bekend daar ligt voor dit jaar de uitdaging winnen van goed georganiseerde teams die min of meer op een bepaalde manier in een systeem spelen. En enigszins gestructureerd opbouwen.
Maar vrijdagavond zei hij het nog? wat moet ik beter doen Pap? Kijk dat hoort de coach nou graag! Vanuit de intrinsieke motivatie verder willen. Meer AMVJ kan haast niet zou ik zeggen.
En dus werd daar op geoefend een klein halfuurtje….

Het fluitje uit Shanghai klonk scherp en definitief om kwart voor elf. Geen terugweg mogelijk.. en ze gingen zoals de naam zegt Recht op Doel af. Maar daar stond hij In Vorm Onverslaanbaar. Nou ja bijna onverslaanbaar. Het spel ging op en neer, met een beeld wat we tegen georganiseerde teams vaker hebben gezien. Wij hebben meer individuele klasse maar als je niet altijd even slim opgesteld staat kun je zo maar een goal om je oren krijgen…En er waren dotten van kansen voor de Bovenkerkers. Er was een groot probleem voor ze. De keeper van Amvj weigerde vandaag mee te werken. Met een aantal miraculeuze reddingen hield hij zn team op de been. Aan de andere kant werd er goed gespeeld maar was de eindpass slordig of werd er voor eigen glorie gewerkt in plaats van het uitgekauwde tikkie breed naar de vrijstaande man ..Nou ja dan hebben we woensdag weer iets om te bespreken;-)

Helaas was het twee keer onmogelijk voor Ivo om de bal te keren hij was er zondag nog enigszins mee bezig en aan het denken hoe hij die ballen had kunnen stoppen.

Werd er in het veld dan zo matig gespeeld? nee zeker niet er werd goed gecombineerd, maar tegen een geoliede machine is het lastig spelen. bovendien was der Bomber geblesseerd aan de knie. en was het erg koud. Samuel was er vlakbij maar op t laatst kwam er een voet voor. En dat gebeurde vaker Felix was er vlakbij maar de keeper redde.
en zo moest Ivo twee keer zwichten . Twee nul bij rust achter.

tja dus een emmertje peptalk er tegen aan gegooid. en na de rust probeerde bordeauxrood met man en macht het tij te keren, maar de keeper stond in de weg. Of het schot was niet in de hoek of net te zacht. Maar… daar was een corner en die wordt afgeslagen Felix brengt de bal weer in de bal blijft hangen in de kluts en als een duveltje uit een doosje is hij daar en zoekt hij zn linkerbeen hij zoekt je ziet hem schatten kijken en boemmm het is twee een Jonathan slaat toe.

En dat bleef het Ivo redde een paar onmogelijke ballen, Jonas haalde de bal uit het verlaten doel. Ivo sloeg de bal van de lijn af.
Ivo redde bij meerdere corners. Ivo lag er voor. en dus bleef het spannend. Jonathan gaat a la Stenmark tussen Rodaspelers door hij schiet.. gestopt. Samuel breekt door hij schiet.. net naast. Felix nee ook niet. Daan duikt op botst tegen de keeper op en .. corner in de dying seconds. Jonathan neemt de corner alles en iedereen nu op de helft van roda… Jonathan varieert hij draait de bal nu in bij de eerste paal en de keeper was duidelijk verrast slaat naar de bal.. maar slaat hem keihard in het doel..en het wonder is geschied!! 2 2.
en het was tijd. Een knappe ontsnapping.

De top 9
Ivo was de uitblinker vandaag. hield de gekste ballen tegen. In de eerste helft was je redding op het schot uit de rebound een ongelofelijk mooie redding. In de tweede helft verdedigde Jonas per ongeluk richting doellijn maar in een flits sloeg je hem uit het doel.
Namens iedereen die bordeauxrood een warm hart toedraagt Thanks!!

Jonathan de goaltjes man vandaag en gedreven fel en scherp. Prachtige indraaier voor de twee twee goed snel gereageerd bij de twee een. Penaltie onberispelijk

Jonas bikkelaar op links en daar was het hard werken geblazen want bijna alles bij Roda liep over die kant. Dus dat was aanpoten en dat ging gaandeweg de wedstrijd steeds beter. Dank voor het willen verdedigen!! En dat na een fikse griep!

Quentin speelde een prima wedstrijd, kwam steeds goed terug en was op tijd om de diepe bal eruit te halen, liet zich niet zomaar wegzetten en beloonde fysiek spel van Roda met een panna. roda wilde hem poorten maar werd getracteerd op een panna. Tja zo doe je dat.

Felix beet door de pijn in zn knie heen. liet zn Ronaldo bewegingen zien. Maakte het goed met Daan( misschien wel je beste actie van de dag;-)) En was er een paar keer vlakbij met de bekende kanonskogels. Penaltie zat er fraai in.

Bastiaan speelde met gogme..vocht voor elke meter, had soms nog meer ballen terug willen hebben en ook dat gaan we in de groep gooien. Gaf mooie steekpasses en speelde n prima wedstrijd. Penaltie prima.

Samuel was met zn rushes vlakbij n goal mn in de tweede helft. die snelheid werd nu n paar keer op t laatst gestuit. En dat zullen we vaker krijgen in de nwe poule ( want we zijn sterk ingedeeld)

Daan besloot even de natuur te verkennen ( houdt erg van Rousseau ( terug naar de natuur..) volgens mij) Felix maakte het goed zoals al eerder gememoreerd, en dat was een vd belangrijkste momenten vd dag. Daan was met zn snelheid vlakbij n goal, nu werd t een corner en t resultaat is bekend. Ook eerder was hij er vlakbij maar redde de keeper.

Rhijn had t erg koud en had een geduchte tegenstander in de aanvoerder van Roda. toch was hij van groot belang door achterin te blijven goed te anticiperen waar de bal komt en door het bekende uitschuifvoetje. Penaltie op de paal.

Daan Valstar kon niet vandaag, maar we hadden hem goed kunnen gebruiken.

voor as zaterdag is er in principe een oefenwedstrijd om elf uur uit bij AFC dat wordt heel pittig beloof ik jullie. Nader bericht volgt nog dus let op de mail!!!
Sowieso wordt de tweede poule heel pittig tegen allemaal goed georganiseerde teams die in een systeem spelen.
dus daar wil ik op trainen…

en verder er is vanuit de jongens al vaker om een tweede training gevraagd.

Ik kan op vrijdag of evt op maandag vanaf 1 maart. of we vragen iemand. Ik ben bezig met gasttrainers. Ook dat laat ik weten via de mail.

Pieter