131x gelezen

AMVJ A1 – Voetbal is oorlog

Het begin van de eerste helft begon, zoals gewoonlijk, voor AMVJ een beetje rommelig en chaotisch. Dit leidde al snel tot een 1- 0 achterstand, waarop echter wel wat op aan te merken was, aangezien de treffer buiten dat hij niet erg fraai was, ook nog eens de maker ervan erg hard op Laurens Frenken inkwam. Hierop werd snel gereageerd met een paar goed aanvallen van AMVJ mede dankzei de geleende spelers van de B1, Abel, Gijs en Daan. Deze laatste stond sterk in de spits wat leidde tot een goed uitgespeelde goal, 1-1.
De tegenstander Kwadijk was erg ruw aan het spelen en dit had wel wat vaker bestraft mogen worden. Na nog een treffer van Kwadijk en een treffer van AMVJ vlak voor de rust, gingen we de tweede helft in met 2-2. Vanaf het begin van de tweede helft stond AMVJ sterker in de schoenen en liet dit gauw merken met een 3-2 waar zowel Tijs als Jair elkaar de goal gunde en na drie keer de keeper uit te hebben gespeeld toch Jair hem uiteindelijk in de goal legde. AMVJ hielt dit vol en creëerde keer op keer kansen die niet benut werden met een goede afwerking. In de laatste vijftien minuten werd Jair Veder, die toen rechts achter stond, smerig onderuit gehaald nadat hij al lang de bal had afgespeeld, wat voor hem een lelijke bult op zijn scheenbeen bezorgde en werd de tegenstander terecht gehandicapt door de boosdoener voor de rest van wedstrijd het veld uit te sturen. De vierde goal lag op de loer en buitengewone treffer van Daan die eerst geblokt werd vervolgens op de linkerpaal ging en ten slotte strak werd ingeschoten. Dit resulteerde in een terechte 4-2 winst voor de Amsterdammers.