129x gelezen

AMVJ 3 – de strijd om de koppositie

AMVJ 3 is nog maar een paar wedstrijden onderweg in de senioren en stond zaterdag voor haar eerste serieuze test, thuis tegen Overamstel 2. Respectievelijk de nummer 2 tegen de nummer 1.

Niemand was ontgaan dat dit nog weleens de laatste mooie voetbaldag kon worden, het was daarom druk langs de zijlijn want iedereen wilde deze topper van dichtbij aanschouwen.

Alle voortekenen voor een prachtige voetbalmiddag waren aanwezig. Zo moeten de heren van Overamstel daar ook over gedacht hebben, zeker toen menig speler hoorde dat de gemiddelde leeftijd van AMVJ 3, 19 jaar is. Schijn bedriegt…

Tijdens de wedstrijdbespreking voor de wedstrijd had coach Flip al gezegd dat de jongens zich in deze wedstrijd als ware mannen moest vertonen, en dat was na vijf minuten ook direct zichtbaar.

De scheids van vandaag kende AMVJ al vroeg in de wedstrijd een strafschop toe en dat leidde tot fel protest van Overamstel. AMVJ zelf zag ook weinig onheil in de overtreding en besloot de bal via een subtiel loopje van Gijs terug te geven aan de doelman van Overamstel. Dit tot groot respect van Overamstel. De toon was gezet voor de rest van de wedstrijd.

AMVJ pakte de draad op en deed waar het goed in was, snelle combinaties aangaan en vervolgens het spel kantelen, zoals de coaches het ook graag zien. Het traditionele AMVJ 4-4-2 systeem is voor de meeste spelers een koud kunstje geworden. De constante positiewisselingen en ingewikkelde driehoekjes zetten de tegenstander voortdurend op het verkeerde been. Het resulteerde in een aantal goede mogelijkheden/schietkansen.

Tien minuten na het toekennen van de eerste strafschop was het opmerkelijk te noemen dat de scheids wederom zelfverzekerd naar de penaltystip van Overamstel wees. Ditmaal werd een handsbal geconstateerd. Gijs was deze poging meedogenloos en schoot beheerst de 1-0 binnen.

Na de 1-0 was AMVJ vastberaden de score te vergroten, maar het tegenovergestelde gebeurde. Overamstel zette een tegenaanval in en kwam met legio middenvelders in een overtal situatie terecht. De 1-1 was een feit, een flinke dreun in het gezicht.

Overamstel kon niet lang genieten van de gelijkmaker, Daan zette Erik in scoringpositie en Erik hoefde alleen zijn voet tegen de bal te zetten. Tsja en dan laat AMVJ het tóch weer gebeuren. Overamstel blijkt te beschikken over een uiterst effectief ploegje en komt wederom voor rust nog op gelijke hoogte.

Een paar minuten voor het rustsignaal laat Daan zijn verwoestend harde schot nog eenmaal zien; Hij werkt de bal van 20 meter uit een vrije trap snoeihard tegen de touwen.

In het tweede bedrijf spat de klasse er bij een aantal er vanaf, een ware galavoorstelling voor het publiek. Met als hoogtepunt een sublieme dieptepass van Ted over de rechterflank op Erik. Via een handige schijnbeweging van Erik stuurt hij zichzelf verder de diepte in. Wat volgt is een perfecte voorzet, hard en strak over de grond, die Daan vervolgens op magistrale wijze achter zijn standbeen weet binnen te werken.

Het heeft geen zin om de overige vijf doelpunten nog te beschrijven, het attractieve spel was bij vlagen zo formidabel dat de spelers er tijdens de wedstrijd zelf hun vingers bij af likten.

Één van de aanwezige omschreef de tweede helft als ‘gallery play’ en dat was meer dan terecht.

AMVJ besluit de wedstrijd uiteindelijk met een 10-2 zege en verovert daarmee de koppositie in de 4e klasse res. En zo bewijzen deze jongens langzamerhand grote mannen te worden…