109x gelezen

Ajax 3 – AMVJ 2 [1-2]

Ajax 3 – AMVJ 2 Ja, daar staan we dan, 13.15 uur in de kantine van Ajax op de Toekomst. Als we de uitslagen bekijken van dit Ajax, dan weten we dat ze bijna alles winnen maar met een minimum verschil. Vandaag zijn we met een groep van 18 ingetrokken in de kleedkamer “Ger van Mourik”. Alle kleedkamers hebben hier een naam van een oud Ajax speler. Afgesproken dat we gaan doen wat we elke week doen, druk zetten en geen ruimte geven aan de tegenstander. Na de teamfoto en de controle van de pasjes zijn we op weg. Vanaf de kant moeten we toegeven dat Ajax geen slecht team heeft en het zijn stuk voor stuk goede spelers met een flinke dosis techniek in huis. Toch lukt het ons om ze al op eigen helft vast te zetten. Na een kwartier spelen een corner van ons genomen door Devery, laag en hard. Deze werd niet gemist door Maikel en de bal ging snoeihard in de touwen. Jawel 0-1 en dat in de hol van de leeuw, daar keken ze wel van op, dit waren ze niet gewend. Het spel golfde op en heen en weer maar veel kansen waren er niet. Door een mooie combinatie van Ajax, midden door onze verdediging kwamen ze nog voor rust op 1-1. In de rust afgesproken rustig te blijven maar vooral geen ruimte te geven aan hun, om te voetballen. We zouden zelf nog wel kansen krijgen, net als in de eerste helft. Ajax kon niets ander meer doen dan alles lang te spelen, van hun mooie opbouw was niets meer over. Alles kwam lang, maar onze achterhoede stond als een vesting. Na wat moe gestreden spelers te hebben gewisseld, kwam er steeds meer ruimte voor ons om er voetballend door te komen. Een 10 tal minuten voor het einde pikte Ricky de bal op in het middenveld, hij had zo veel snelheid dat hij achter elkaar wel 3 man van Ajax voorbij ging alsof ze er niet stonden. Helaas was zijn schot niet goed genoeg voor een doelpunt. Een twee tal minuten voor tijd onderschepten we de bal en Devery ging op de keeper af, en hij schoof de bal onder hem door het doel in. Ja hoor 1-2 iedereen door het dolle heen. Ajax was verslagen, maar een domper op deze wedstrijd was wel de ernstige blessure van de spits van Ajax, die het veld moest verlaten met een afgescheurde achillespees. Maar mannen, we hebben laten zien wat we waard zijn , en de rest van onze tegenstanders zullen zich achter de oren krabben, van hoe doen ze dat toch het eerste jaar in de res 1e klasse? martin