136x gelezen

Aftellen tot de Exodus

Daar lag hij, diep in dromen verzonken. Bordeauxrood was het wat de klok sloeg. Vloeiende combinaties. Drie keer raken zoals geleerd van Rene Blankers( een AMVJ icoon). Van Barca. Van alles wat voetbal lief is. En dan winnen van kleitrappers en nog erger. Van clubs die ballen van de lijn wegslaan met hun handen( DCG!!!, weet u het nog???) Van het kampioenschap met het tweede toen hij een elleboogstoot kreeg van de vader van Rafael vd Vaart, want ze wilden hem uitschakelen.
Het is al vaker gebleken, hij is taai. Helaas de droom eindigde in zweten. Bordeauxrood stroomde uit in geel rood en zwart en later ook nog in rood en zwart.
En nog wat blauw rood en wit. Hij veegde het zweet van zn voorhoofd. Hij keek terug naar de tijd dat hij Harry hielp om de guppies te trainen, de zomer dat de F4 gevormd werd.
Tja. De aasgieren stelden zich op in supermarkten en op scholen. Overal in Amstelveen werd hij belaagd.
En zelfs een Hutter is daar niet altijd tegen bestand. En dus liep bordeauxrood uit in geel rood en zwart. We richten een gedenkteken voor je op Jo! Echt. Een plek waar we denken aan de kwikzilverige acties schoten en driftbuien die je mij en ons schonk. De blik naar de grond en naar het doel om de afstand te schatten kan ik schieten… of eerst nog even kappen. En dan boemmm schot en vaak ook een goal. Met bv een schitterende goal tegen Arsenal thuis( van 4 0 achter terug tot 4 4) of samen met Ivo tegen Pancratius uit van grote afstand in de bovenhoek.( Ivo verovert de bal geeft m panklaar terug en boemm hij haalt verwoestend uit, de kleinste van het veld degradeert de Badhoevedorpse reuzen tot kleuters en haalt drie punten binnen, diverse vaders sprongen als jongens in het rond)
En dan die andere die uit de Walvis kwam in de slipstream van zn vriend, die blij was( we mogen het nu wel een keer hardop zeggen.. toen zn moeder griep kreeg, want hij kon dan toch komen voetballen…, als we niet te hard lachten zei zn vader. Dat doen we dan ook niet. Die sleurder, gatendichter, en tweede linksbeen die ons team rijk is. Ook bij hem liep het bordeauxrood uit.
Tja.
En de genadeloze moordenaar die voorin rond loopt. Hij is de een na jongste, maar ook is hij de langste. Veel ruimte heeft hij niet nodig. En eenmaal oog in oog met de keeper kent hij geen genade.
Denkt hij maar aan een ding:Goalll. Tegen Ouderkerk thuis ontdekte hij zichzelf want daarvoor was hij een back a la Theo Laseroms. Hij scoorde een hattrick, en verdween niet meer uit de frontlinie.
Hoe vaak trokken zijn goals ons niet over de streep?
Zeker hij is soms flamboyant, maar dat vergeef je hem graag. Wie herinnert niet de fenomenale penalty tegen DCG waarmee hij ons de weg naar de titel wees? Zonder zenuwen van veel te grote afstand( de partijdige scheids legde de bal extra ver weg) dreunde hij de bal in de bovenhoek, en na de aftrap dreunde hij ook de 1 2 in de touwen. Kampioen!!!
Tja.
In de zomer had hij een ander visioen gehad, eerste klasse en een blonde jonge leider erbij. Balvast is hij en gretig en nadrukkelijk aanwezig. Hij neemt een team op sleeptouw. Hij kan de Fischeromhaal.
Hij heeft zoals Daan Valstar zei( een vernietigend schot ) en daar sluit ik me graag bij aan, maar toch vooral hij zet de lijnen uit. Straalt de wil uit om te winnen.
En er was een zieke, maar die blijft bordeauxrood.
en er is er een die twijfelt.
En er is er een waarvan de kleuren misschien rood wit en blauw, worden, maar vooral blauw.
We zullen zien.
Het is het eeuwige lot van bordeauxrood. Een soort Carthago in de schaduw van Rome.
Maar goed. het was heel vroeg op zaterdag en hij zat op de fiets mijmerend en wel. Zou de deur dicht blijven vandaag? Hij dacht aan het sprookje waar de heks ook op moest geven en putte moed.
Daar kwam de keeper tevoorschijn en dat was een. Zn rode lampje van zn mobiel knipperde en ja Teun kon de tweede helft mee doen.
Het was kwart over tien de keeper en de coach waren nu een kwartier aan het inschieten. Daar kwam het duo J2. En die pakten ook een bal. En al gauw waren ze er alle 8. Want Daan Volcke was ziek.
En inspelen maar. En een ding was zeker als we punten konden pakken dan vandaag en zeker ook volgende week, maar dan moest er wel twee helften top gespeeld worden en fel en scherp.
Het fluitje.
En daar gingen ze. Het spel golfde op en neer. En Amvj was goed. Een souvereine Bastiaan leidde het spel in goede banen, mooi om hem zichzelf te horen coachen. Neeejj bij een foutje, of andere opmerkingen bij ook maar iets wat niet optimaal was. Maar bijna alles was top. En daardoor werd er iets anders. Het spel liep vloeiend en er werd echt opgebouwd.
Daar was de eerste kans. boem tegen de keeper, en een paar x was er te weinig tijd voor een schot. Toch werd Felix vrijgespeeld en hij kon rechtdoor: 1 -0!!!!! Een welkome voorsprong, de eerste van  na de winterstop. En goed spelend haalden we zo de rust.
het ging prima al waren de corners benauwde momenten. Dat blijft een aandachtspunt.
Rust. na de rust ging het heel even mis. En zoals wel vaker, dat kan niet op dit nivo. Twee een achter.
Een corner klutste erin. En een scrimmage klutste erin. De kopjes gingen omlaag. Wat nu het zou toch niet weer???
Daar kwam hij aangelopen. Met zn blonde kop, samen met zn vader.
De scheids wees hem op Emiel. Na een paar minuten wachten mocht hij erin. Tja nu zagen we dat Amvj wel degelijk een heel sterk jeugdteam zou kunnen hebben, want mind you je mag qua leeftijd hier ook nog Skett en Gideon bij zetten, en een klasse hoger is dan echt geen punt. En ik denk ook topklasse niet.
Maar goed, Teun nam het team op sleeptouw, fel scherp en gretig, En zonder woorden vond hij ze kaats terug en kaats en boem twee twee. En daar was een voorzet op t hoofd van Felix net naast. En nog eens zo n knappe combinatie.. drie twee voor Amvj!!! Yes..
Maar t mocht niet zo zijn, Jonas ramde de bal uit het veld die uit de wedstrijd naast ons het veld in was gerold en draait zich om t schot raakt zn rug licht maar net genoeg om van richting te veranderen en onhoudbaar voor Ivo gaat de bal er in : drie drie.
Hierna was het nog zenuwslopend want Martinus rook bloed, maar Ivo en de paal(twee x) redden ons.
De penalties werden gewonnen doordat Ivo er zeven van de negen stopte, en zelf de beslissende derde erin schoot.
De balans is een punt, op grond van de eerste helft had er meer in gezeten, maar ja dat moet je twee helften lang vertonen. Zeker straks tegen Ajax geldt twee helften lang scherp en niet verzaken!!!!
De top 9
Ivo de penaltykiller, was weer prima op dreef. Solide. Had weer paar rake uittrappen die in een keer bij een medespeler kwamen en voor gevaar stichtten. Dat is inderdaad onderdeel vd tactiek.
Felix was geconcentreerd fel en scherp. Speelde een buitengewoon goede wedstrijd, liet zien waarom Afc hem wil kapen.
Jonathan was gretig fel en was zeker tegen zn aanstaande club er op gebrand een goed resultaat neer te zetten. Daar slaagde je goed in!!
Jonas moest vol aan de bak, want ook nu was er een pittige tegenstander ingehuurd. Hij redde het team door de bal van voor het lege doel weg te halen.
Samuel liet af en toe zn rushes zien en beklaagde zich over t erge duwen van tegenstanders. Opeens duwde hij terug en merkte dat hij dat op de juiste wijze deed en goed kan… Ga zo door zou ik zeggen.
Had meer geluk verdiend bij zn mooie schot. En dat alles onder de ogen van zn moeder, want zn vader nam diverse schakers mee naar Rotterdam.
Quentin de streler van de bal, had t af en toe zwaar te verduren. Werd hard aangepakt, maar liet zich niet kisten. Blijft streven naar beter positiespel. En inderdaad daar gaan we op trainen. je bent me weer voor!!
Bastiaan de werkelijk fan tas tische laatste man. Wat een lijn en rust bracht je in het spel. Het was nu niet meer opportunistisch maar bij jou begon de opbouw en dat maakte een enorm verschil van een dag en een nacht.
Teun de redder, tja what to say. Ik weet al lang hoe ongelooflijk goed je kan voetballen. en in mijn droom … anyway vandaag redde je ons van een nederlaag en daarvoor zeg ik je heel hartelijk dank!!
Rhijn de onverstoorbare had het zwaar te verduren met de soms erg fysiek spelende Martinianen, maar bleef naar de bal kijken en kwam er dan toch meestal goed uit.
Wat hebben we genoten van een vreselijk spannende wedstrijd!! ik moest echt nog even bijkomen van de spanning na afloop. Erg leuk om naar te kijken.
Volgende week met het nieuwe coaches duo Rob en Piet..rekenen we op drie punten!!!!
De coach.
Woensdag trainen we verder op de nwe cornervariant, die nu niet bij iedereen bekend was en daardoor nog even in de tas bleef. Desnoods vertonen we m tegen Ajax voor t eerst?