72x gelezen

A1 beleeft tumultueus slot competitie

De A1 van AMVJ heeft een zeer bizar einde van de competitie beleeft. Op bezoek bij ZOB in Purmerend wonnen de AMVJ’ers met 5-6.

In eerste instantie leek het een wedstrijd zoals alle andere te zijn, dat veranderde toen in het laatste kwartier de ene goal na de andere viel.

AMVJ maakte na ongeveer 20 minuten spelen het openingsdoelpunt over Lex. De middenvelder schoot de gegeven corner binnen. Met een vleugje wind waaide de bal nabij de tweede bal binnen. Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn, drie minuten later raakte diezelfde Lex de lat.

AMVJ, dat zonder coach speelde, loste diverse moeilijke situaties vaak voetballend op. Er werd goed gecombineerd waardoor AMVJ vanzelf kansen creëerde.

De ruststand was 0-1. Na rust veranderde de situatie toen ZOB via een inschattingsfout de 1-1 binnen schoot. ZOB kon niet lang van de gelijkmaker genieten, het was Stefan die aan kon leggen voor de 2-1.

Tien minuten later benutte Lex een vrije trap. Hij werkte de bal met een hard schot laag onder de keeper door.

AMVJ kon deze voorsprong met een marge van twee nog geen 10 minuten volhouden of ZOB was zelfs op voorsprong gekomen. Het stond 10 minuten voor tijd 4-3.

AMVJ kwam wederom op gelijke hoogte door een doelpunt van Tijs. Na een prima aanval rondde Tijs het mooi af. Daar waar iedereen dacht aan een gelijk spel, verliep het toch echt heel anders. ZOB scoorde uit een hoekschop de 5-4. De bal werd door AMVJ keeper Laurens binnen getikt maar diverse AMVJ spelers maakte een ápel voor hands. De scheidsrechter was zeker van zijn zaak en keurde de goal goed.

Maar ook van deze voorsprong kon ZOB niet lang genieten, na een mooie actie legde Roemer aan voor de gelijkmaker.

En datgene dat niet uit kon/mocht blijven. Na een lange vrije trap schoot Tijs in de allerlaatste seconde de winnende goal binnen. Een enorme ontlading volgde en AMVJ besefte dat ze dit niet meer uit handen mochten gegeven. AMVJ sloot het einde van dit seizoen winnend af.