94x gelezen

A1 begint wel goed

Eindelijk kon het seizoen dan beginnen. De vakantie was alweer ver weg, de school/opleidingen in volle gang en de honger naar de bal groot. Een goede voorbereiding is niet altijd een garantie voor een goede competitiestart, maar de voortekenen waren toch veelbelovend. De mannen waren gretig, gemotiveerd en in vorm, leek het…..  Voetbal is geen exacte wetenschap maar een intrigerend spelletje waarin veel, met name menselijke, factoren een rol spelen. De voorwaarden voor de eerste voetbaldag waren niet optimaal. Na een prachtige zomer waar het er zelfs even op leek dat een afgelasting wegens droogte van de velden een optie zou worden. Een unicum voor de immer groene en daarom ook vaak (te) natte velden op Het Loopveld. Op deze eerste competitiezaterdag was sprake van een behoorlijk harde druilerige regen, even wennen voor de nog immer licht gebruinde koppies. Bovendien was er weliswaar sprake van een thuiswedstrijd maar de grondige renovatie van de thuisvelden was nog niet afgerond waardoor een wandeling naar de groene en uiteindelijk prima weide van buurman Rap gemaakt moest worden. 
 
Vandaag kwam de A1 van t Gooi op bezoek, veel fysieke kracht en lengte zo leek het op het eerste oog. Niet direct iets om van te schrikken want er is, bijna traditioneel, vrijwel geen enkel AMVJ-jeugdteam dat het van het lichamelijk geweld moet hebben. 
De wedstrijd begon wat rommelig, van beide kanten. Zou de voorbereiding dan inderdaad niets zeggen en is vorm iets wat ook zomaar weer verdwenen kan zijn? Deze lichte twijfel c.q. onrust duurde slechts kort, toen lag de eerste bal al in het netje; voor AMVJ aan de goede kant. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk beslist want de thuisclub werd steeds dominanter en zette de tegenstander eigenlijk continu onder druk. Bij rust was het 6-0. Doelpuntenmakers Daan (wie anders), Gijs en Laurens (attent bij de 2e paal). 

Na de rust veranderde er eigenlijk niet veel, AMVJ scoorde weer vrij snel en bleef dominant waardoor alle hoop voor het toch echt wel tegensputterende ‘t Gooi verdween. Maar echt goed was het niet, hoe gek dat ook misschien klinkt. Positief daarbij was dat de jonge heren dat zelf ook wel wisten en op de inzet en beleving viel niets aan te merken. 

t Gooi maakte nog een doelpunt, jammer vooral voor de meestal goed en geconcentreerd spelende verdediging met de voor AMVJ debuterende Clemens in de goal die het niet druk had en bij de tegengoal niets te verwijten viel. Daar stond onder andere weer een goed kopdoelpunt van Gijs tegenover. Een sterk wapen en geen toeval, zo bleek ook al in de voorbereiding.  
 
Uiteindelijke werd het 9-1. De winst was te danken aan de al eerder genoemde goede inzet en vooral ook omdat bijna iedere AMVJ-er beter was dan zijn directe tegenstander. Het samenspel en combinatievoetbal zijn vooral voor verbetering vatbaar. Op zich geen rare constatering na (pas) de eerste competitiewedstrijd en gezien het feit dat er een aantal nieuwe spelers zijn ingepast. Dus een wat kritische beschouwing na een toch klinkende uitslag en heel veel positieve punten en potentieel. Gewoon zo doorgaan dan komt het vast goed, zou je denken….  
De uitwedstrijd tegen Amstelveen, volgende week, zal waarschijnlijk een goede graadmeter en uitdaging zijn!