AMVJ’ers schitteren op zaalvoetbaltoernooi

De donkere dagen zijn ingeslagen, een enkele nacht heeft het al gevroren, velden zijn afgekeurd – het is winterstop. Waar een maand geleden onze mede verenigingsleden van het hockey al de zaal in doken deden de voetballers dat deze zaterdag. In de avond werd er voornamelijk door de spelers van de onder 18 en met een viertal van de onder 16 (waarvoor dank voor hun inzet) een balletje getrapt in Sporthallen de Pijp. Drie teams streden om de felbegeerde 1e prijs. Ook viel er een prijs te winnen voor de topscorer van het toernooi. Als afsluiter van het bewogen najaar seizoen kwamen de mannen nog één keer bij elkaar in 2019 om de trukendoos te openen en te laten zien wie de behendigste, snelste en explosiefste speler is van onze jeugd. De opzet was simpel, je speelt twee partijen van 12 minuten tegen elkaar en aan het eind schiet iedereen een penalty die meetelt in het topscorer klassement. Nostalgie ten top, want de jongens die al een tijd 11 tegen 11 spelen wisten nog al te goed hoe zij in de F’jes en E’tjes de strijd met elkaar aangingen wie het mooist een penalty kon scoren na afloop van de wedstrijd.

Het vuur werd snel geopend door een wedstrijd tussen oranje en geel waar doelpunten lang uitbleven, mede door goed verdedigend werk van Stijn. Oranje won uiteindelijk doordat Felix – de uiteindelijke topscorer van het toernooi (zie foto) – en Boaz het op de heupen kregen. Geel mocht vervolgens aantreden tegen wit, met captain Bas op zijn nieuwe ballie patta’s, wat helaas een tweede verlies partij op rij betekende voor het gele team. Team wit moest nu tegen oranje, die beide hun eerste wedstrijd hadden gewonnen. Ondanks een aantal harde schoten van Gidon wist oranje knap te winnen met 4-2. Deze drie wedstrijden werden nogmaals gespeeld, maar echter was er geen ommekeer en gingen de winnaars uit de eerste ontmoeting er weer met de buit vandoor. Complimenten voor het spel van Quinten, Teun, Christian en Samuel die met hun snelle dribbels en korte kapbewegingen het spel aantrekkelijk maakte. Ook de vier spelers van de onder 16, Roni, Vince, Mats en Aimane deden zeker niet ten onder tegenover hun twee jaar oudere clubgenoten. En niet te vergeten Leon, onze keeper, die even rechtsvoor in het veld liet zien wat hij nog meer kon dan keepen.

Man van het toernooi was toch echt Boaz, die met zijn degelijk spel bijna foutloos het toernooi doorkwam. De laatste wedstrijd nam hij zelfs de handschoenen van Jari (die aardig wat ballen er uit wist te houden) over. Mede door zijn spel wist het oranje team de 1e prijs te pakken. Geweldige prestatie mannen!

 

Volgend jaar weer?