Zaalvoetbalkraker op Zeeburgereiland – Part 2

Op zondag 19 januari speelden de JO12 t/m JO15 het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi. Er werden 12 teams samengesteld die in vier poules speelden, voor elk team vier wedstrijdjes 5 tegen 5. Halverwege werden de poules opnieuw ingedeeld zodat elk team in de 2e ronde op zijn eigen niveau speelde.

Op veld 1 speelden de JO12 en een deel van de JO13. Spanje, onder leiding van bondscoach Joost, ging met speels gemak als favoriet de tweede ronde in. Toch ging Spanje in de laatste wedstrijd verrassend onderuit tegen een sterk Duitsland, geleid door bondscoach Onno. Op doelsaldo eiste Spanje toch de eindoverwinning op.  In de andere poule bleek Zweden duidelijk de sterkste, geleid door bondscoach Toy, na een knappe overwinning op Denemarken met bondscoach Colin.

Op veld 2 speelde de rest van de JO13 en de JO14/15. Alleen Engeland (bondscoach Ruth) en Kroatië (bondscoach Theo) kwamen ongeslagen uit de eerste ronde. Uiteindelijk bleek echter toch Portugal onder leiding van bondscoach Karen de sterkste na een gelijkspel tegen Kroatië en een zwaarbevochten overwinning op Engeland dat eerder op de dag nog had gewonnen van dezelfde tegenstander. In de andere poule eindigden 3 landen op 3 punten en wees het doelsaldo onverbiddelijk de winnaar aan: Zwitserland, geleid door bondscoach Claudia, met dank aan de soepel scorende spitsen.

Van de 12 teams bleek Portugal uiteindelijk de sterkste en ging met de grootste cup terug naar huis. Duitsland, Zweden en Zwitserland gingen ook met een mooie beker naar huis.

Het was een mooie voetbaldag, met dank aan vele vrijwilligers. Een domper was dat Thei al snel het toernooi moest verlaten met een zware blessure. Later in de middag kwam hij nog even langs, met zijn voet in het gips. We wensen hem een spoedig herstel!

Foto’s door Rodolfo Vejar.