Workshop Positief Coachen: geef je op!

Bij AMVJ Voetbal willen we graag iedereen die een rol bij het team heeft zo goed mogelijk ondersteunen. Speciaal voor coaches en de assistent-coaches van jeugdteams JO8 t/m JO12 organiseren wij de workshop ‘Positief coachen’. Wij nodigen alle coaches van deze teams uit hieraan deel te nemen.

Er zijn twee workshops:
– voor (assistent-)coaches van JO8-9-10 op maandag 18 januari van 20 tot 22 uur
– voor (assistent-)coaches van JO11-12 op maandag 1 februari van 20 tot 22 uur

Jouw rol als (assistent-) coach doet er toe

Als coach speel jij een cruciale rol bij de begeleiding van het team en de ontwikkeling van de (individuele) spelers. Wat jij zegt of doet, doet er toe. Omdat wij als AMVJ Voetbal het sportplezier en de ontwikkeling van de jeugdspelers graag willen stimuleren, willen wij jullie graag helpen bij deze belangrijke taak. Met de workshop willen wij je handvatten geven om jouw rol met veel plezier en energie te kunnen (blijven) uitoefenen. Wij verwachten dat alle coaches en assistent-coaches deelnemen aan de online workshop.

Opzet Workshop Positief coachen

In de workshop wordt onder andere ingegaan op hoe je lijn aan kunt brengen in een groep jonge enthousiaste stuiterballen. Hoe kan iedereen plezier ervaren, ook de meer verlegen sporters? Hoe ontstaat er onderling respect en hoe kan er bijgedragen worden aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen en trots?
Tijdens de interactieve workshop gaan we in op jullie ervaringen uit de praktijk en worden handvatten aangereikt. Het gaat dus vooral om de pedagogische aspecten en niet de voetbaltechnische of tactische zaken. Juist deze zaken zijn belangrijk voor het plezier in de sport en kunnen enorm bijdragen aan de ontwikkeling van de voetbalvaardigheden.
Voor deze workshop hebben wij een expert van buitenaf geraadpleegd die deze workshop verzorgt, namelijk Tessa Blom. Zij is een sportpsycholoog met enorm veel ervaring en deskundigheid binnen dit vakgebied. Verder is zij zelf een ouder, trainer en coach, waardoor zij zich makkelijk in situaties kan verplaatsen.

Aanmelden
Stuur ons de bevestiging van je deelname aan de workshop door een bericht met je naam + team te sturen naar dicktichelaar@amvjvoetbal.nl. Vergeet niet de afspraak in je agenda te zetten.

Ter zijner tijd ontvang je van ons een uitnodiging met link voor de videovergadering.Wij kijken uit naar jouw aanwezigheid bij de workshop

Met vriendelijke groet,
Namens de jeugdcommissie van AMVJ Voetbal,
Fady Fayed