Wijzigingen Jeugdcommissie

Kinderen met veel plezier laten voetballen, dat gaat niet vanzelf. Daar zit een hoop werk achter, meestal onzichtbaar, en vaak aangestuurd door de jeugdcommissie. Achter de schermen hebben er onlangs wat wijzigingen plaats gevonden. Donald Buwalda heeft na jarenlange trouwe dienst de jeugdcommissie verlaten. Zijn team gaat bijna over naar de senioren, dus dat is een mooi moment om het stokje door te geven. Onze duizendpoot Emiel Obdeijn heeft besloten een stapje terug te doen als voorzitter van de Jeugdcommissie. Hij blijft nog wel actief in zowel het jeugdbestuur als het AMVJ bestuur, maar heeft besloten het aantal activiteiten danig terug te schroeven. Dit levert een dozijn aan vacatures op, dus dat maakt direct inzichtelijk hoeveel werk Emiel altijd verricht heeft (zichtbaar en onzichtbaar).

Tegelijkertijd is de jeugdcommissie al enige tijd bezig hun organisatie te wijzigen. In plaats van hele grote taken voor slechts een paar mensen, willen we toewerken naar vele kleinere taken voor heel veel mensen. Dat betekent dat we momenteel op zoek zijn naar mensen voor specifieke taken. Kleine taken, dat dan weer wel, die niet veel tijd kosten. Bijvoorbeeld leeftijdscoördinator, materiaalbeheer, vrijwilligers werven, en stiekem zou een Jeugd-en-ouderraad ook heel leuk zijn bijvoorbeeld. De afgelopen maanden zijn er al een aantal stappen in deze richting gezet. Vivian Oron houdt sinds kort zicht op alle nieuwe aanmeldingen, Maroescha Hoekstra op de ledenadministratie. Bart, Ruud en Eric hebben de zaalvoetbaltoernooien georganiseerd, etc.

Dit alles heeft onder meer ook als consequentie dat er nóg een vacature is: voorzitter van de jeugdcommissie! Mocht het je leuk lijken ons de komende jaren te helpen het jeugdvoetbal beter te organiseren, klop even bij ons aan. Ook al sta je niet wekelijks op het trainingsveld, ook dan kun je dit proces goed begeleiden als voorzitter van de jeugdcommissie. Bas Jacobs zal deze taak ad interim waarnemen, hij zal voorlopig het aanspreekpunt zijn voor veel van uw vragen.

Zoals gezegd, kinderen met veel plezier laten voetballen, dat gaat niet vanzelf. Heb je ideeën en verbeterpunten? Of lijkt het je leuk – op wat voor wijze dan ook – een actievere rol te spelen in de organisatie van AMVJ Jeugdvoetbal? Laat het weten: jeugdvoorzitter@amvjvoetbal.nl Alle hulp is welkom, en neem van ons aan: het is ook nog eens heel leuk!

namens AMVJ Jeugdcommissie,
Bas Jacobs