Vrijwilliger aan het woord: Minke Jansen

“Ik vind dat we een heel goede ouderpopulatie hebben”

Eigenlijk is Minke Jansen een hockeyer in hart en nieren, maar haar zoon Stijn koos voor een andere weg: hij wilde toen hij 5 was op voetbal. Daarom begon hij samen met wat klasgenootjes bij de guppen van AMVJ. Met diezelfde klasgenoten zit Stijn nu in JO11-1, waar Minke de teammanager van is. Daarnaast organiseert zij veel andere activiteiten voor de club. Zij vertelt over haar drijfveer.

“Toen Stijn op voetbal ging was dat voor mij eigenlijk heel onbekend. Desondanks gaf ik wel gelijk aan dat ik teammanager wilde worden. Ik vind het belangrijk dat die jongetjes even een appeltje krijgen en wat te drinken na de wedstrijd. Tegen de jeugdcommissie heb ik altijd gezegd dat als ze iets nodig hebben, wij het als ouders van het team best kunnen regelen. Soms is het gewoon even iemand aanwijzen en een verdeling maken, want we moeten het toch van vrijwilligers hebben.

Het begon met fluiten of het regelen van scheidsrechters en daarna volgde vanzelf het voetbalkamp en rolde ik een beetje in de activiteiten. Zo help ik de jeugdcommissie waar nodig. Dat kost eigenlijk helemaal niet zo heel veel tijd. Wat ik fijn vind is dat de JO11-1 een team is met ouders die klaar staan voor de club. Veel organisatorische zaken voor activiteiten zijn makkelijk te delegeren. Natuurlijk kost de uiteindelijke organisatie wel wat tijd omdat je moet overleggen, maar uiteindelijk valt het best wel mee omdat iedereen graag wil.

“Een club kan alleen maar goed functioneren als je vrijwilligers hebt”

Een club kan alleen maar goed functioneren als je vrijwilligers hebt. Wat ik heel leuk vind aan AMVJ is dat je ziet dat deze club draait op vrijwilligers en je ziet hoe open de club is. Dat zie je ook bij de introductiemiddagen aan het begin van het seizoen. Iedereen wordt dan gevraagd om iets te doen en te helpen. Volgens mij kan je dan bijna geen nee meer zeggen. Dat merk ik bij AMVJ meer dan bij andere clubs. De stap naar het voetbal was voor mij echt een verademing. Je ziet dat iedereen het beste uit de kinderen wil halen onafhankelijk van hoe goed ze zijn. Dat maakt AMVJ, het is een teamclub zonder te veel focus op individuele capaciteiten. De jonge trainers dragen ook bij aan dat teamgevoel.

Wat ik merk bij AMVJ is dat er heel veel gedaan wordt door een aantal mensen. Dat komt niet doordat er niet meer mensen zijn die willen helpen, maar omdat mensen soms ook niet goed weten waarmee ze kunnen helpen. Daarvoor is het goed dat er nu een vrijwilligerscoördinator is en dat de teammanagers er zijn. Ouders kunnen daar makkelijker heen stappen. Ik vind dat we een heel goede ouderpopulatie hebben met ontzettend leuke en enthousiaste kinderen. Je ziet als vrijwilliger hoe harmonieus AMVJ eigenlijk is. Van mij hoeft hij niet meer op hockey.”

‘Wat doe jij voor de club?’ Dat is de vraag die we stellen aan al onze leden en ouders. AMVJ Voetbal is een club die volledig draait op vrijwilligers. Maar onze club heeft nieuwe vrijwilligers nodig. Wil jij iets doen voor de club? Dat kan eenmalig zijn, vanaf volgend seizoen of op momenten dat jij kan. Je kunt het aangeven op dit formulier. Graag roepen we iedereen op die vragen op het formulier in te vullen. Iedereen is welkom!

Geef je op!

Wil je meer informatie? Neem contact op met Bas Hageman via bashageman@amvjvoetbal.nl of 06-21908912

Naar de vragenlijst