Vrijwilliger aan het woord: Jeroen Janssen

“Er is niks mooiers voor een kind om je ouders mee te zien doen met een training”

Toen de zoon van Jeroen Jansen op voetbal ging, merkte hij al vrij snel dat iedereen kan helpen bij AMVJ. Afgelopen weekend gaf hij de laatste training als hoofdtrainer van de Guppen. De keuze voor AMVJ werd gemaakt omdat de club veel gezelliger en “dorpser” is dan andere clubs in de omgeving. 

“Plezier staat altijd voorop”

“Voetbal heb ik altijd al leuk gevonden. Zelf voetbalde ik ook mijn hele jeugd. Als je dan ziet als ouder dat je kan helpen en dat de kinderen dat leuk vinden, dan doe je dat natuurlijk. Vervolgens groei je er vanzelf in. Je wordt namelijk supergoed ondersteunt. Niet alleen binnen AMVJ door de mensen van de jeugdcommissie, maar ook door het volgen van KNVB-cursussen. Met hulp van een app kan je makkelijk trainingen in elkaar zetten. Het is dan gewoon supercool dat het aantal guppen vervolgens ook groeit. Na een aantal jaar hoofdtrainer te zijn geweest van de Guppen word ik volgend jaar coach van de JO8-1. Zo groei ik mee met mijn zoon. Dat betekent dus wel dat we een nieuwe hoofdtrainer voor de Guppen zoeken.

“Dat betekent wel dat we een nieuwe hoofdtrainer voor de Guppen zoeken”

Als hoofdtrainer van de Guppen maak je de trainingen, maar het is vooral belangrijk dat het leuk is. De assistent-trainers en hulpouders zijn hier ook heel belangrijk in. Het plezier staat op deze leeftijd altijd bovenaan. Het mooiste is als er een jongetje of meisje eerst een beetje onzeker binnenkomt en dan na een jaar opeens een ‘dikke wreef’ pakt. Het zelfvertrouwen wat je dan bij de kinderen ziet groeien (maar ook bij de ouders trouwens) dat is echt fantastisch. Tegelijkertijd ben je ook heel erg met de kinderen bezig. Iedereen moet zich veilig en welkom voelen bij de training. Als trainer moet je er dan op letten dat iedereen zich ook goed blijft voelen, daar krijg ik echt heel veel energie van.

“AMVJ heeft dat dorpse gevoel. Dat maakt het een fijne club.”

Er is niks mooiers voor een kind om je ouders mee te zien doen met een training. Steeds vaker doen moeders mee en dat is geweldig om te zien. Daarnaast: je staat er als ouder toch al bij. Kom dan gewoon meedoen! Iedereen mag ook meedoen bij onze club. Je merkt dat AMVJ kinderen en ouders aantrekt die relaxed zijn. Als je nu tijdens corona al die ouders op het dijkje ziet staan met een kopje koffie of thee en zichzelf onderling vermaken, dat is de kracht van AMVJ. Dat is dat dorpse gevoel. Maar doe dus vooral ook mee. Doe je sportschoenen aan en help, want je kind vindt het fantastisch en je helpt ook de club daarmee. En onthoud het belangrijkste: plezier staat voorop!”

‘Wat doe jij voor de club?’ Dat is de vraag die we stellen aan al onze leden en ouders. AMVJ Voetbal is een club die volledig draait op vrijwilligers. Maar onze club heeft nieuwe vrijwilligers nodig. Wil jij iets doen voor de club? Dat kan eenmalig zijn, vanaf volgend seizoen of op momenten dat jij kan. Je kunt het aangeven op dit formulier. Graag roepen we iedereen op die vragen op het formulier in te vullen. Iedereen is welkom!

Wil je meer informatie? Neem contact op met Bas Hageman via bashageman@amvjvoetbal.nl of 06-21908912.