Vrijwilliger aan het woord: Ingrid Bremmers

De mensen die hier al vrijwilligerswerk doen vind ik heel erg warm en welkomIngrid Bremmers

Ingrid is pas sinds 2018 lid van AMVJ. Toch is zij voor velen een bekend gezicht. Elke zaterdag loopt ze het liefste de hele dag over het terrein en helpt ze daar waar nodig. Zij vertelt zelf over haar passie voor voetbal en het vrijwilligerswerk wat zij voor de club doet.

“Voetbal is heel belangrijk voor mij. Ik wilde eerst een voetbalclub hebben voordat ik een huis ging zoeken in Amsterdam. Dus ik had eerder een team voordat ik een huis had. Sindsdien ben ik eigenlijk actief voor de club. Ik doe nu de voetbalschool onder anderen. Dat is voor vrouwen die geen competitie willen of kunnen spelen en voor mensen die net beginnen met voetballen. Ik ben daar mee begonnen doordat ik op een avond naar huis fietste met Lex. Toen hij vertelde over de voetbalschool vond ik eigenlijk gelijk dat ik daarbij kon helpen. Dat vind ik leuk en zo kan ik ook mensen leren kennen en je thuis voelen.

Ik voelde me heel welkom bij de club. Je kent natuurlijk niet iedereen, maar herkennen zeker wel. Dat komt ook doordat ik vaak op zaterdag al ’s ochtends op de club ben. Mijn vriendin geeft namelijk de guppentraining. Dan ben ik er vooral voor de mentale support hoor. Maar op zaterdag hier rondlopen is gewoon leuk. Ik heb toevallig vandaag tegen Steef gezegd dat ik ook wel scheidsrechter wil worden bij de oudere jeugd of de vrouwen op zondag. Het bezig zijn is gewoon heerlijk. De mensen die hier al vrijwilligerswerk doen vind ik al heel erg warm en welkom.

Ingrid Bremmers

AMVJ heeft nieuwe mensen nodig. Ik denk dat het belangrijkste is dat de nieuwe mensen ook ‘warm’ zijn voor de mensen en voor de club. Qua taken denk ik voornamelijk ook aan mensen die meer gaan kijken naar de meiden- en vrouwenafdeling. We hebben ook vooral meer scheidsrechters bij de senioren nodig. Maar het belangrijkste is: je moet het voor de lol doen. Dat geldt voor mij ook. Het leukste is dat ik enorm kan lachen met de mensen hier. Soms moet je als trainer streng zijn, maar daarna kan je met iedereen bijkletsen over hun leven en wat ze doen. Ik leer van hen ook heel veel over het dagelijks leven en hoe ze daar over denken. Maar wat ik ook heel leuk vindt is dat ik er gewoon uit ben en met mijn passie bezig zijn. Eigenlijk zou iedereen die van voetbal houdt wat bij AMVJ moeten doen. Zeker als je andere mensen wat bij wil brengen over deze mooie sport.”

‘Wat doe jij voor de club?’ Dat is de vraag die we stellen aan al onze leden en ouders. AMVJ voetbal is een club die volledig draait op vrijwilligers. Maar onze club heeft nieuwe vrijwilligers nodig. Wil jij iets doen voor de club? Dat kan eenmalig zijn, vanaf volgend seizoen of op momenten dat jij kan. Neem contact op met Bas Hageman via bashageman@amvjvoetbal.nl of 06-21908912. Iedereen is welkom!

Omdat de trainingen niet door gaan in deze tijd, heeft Ingrid vorige week een training gemaakt die je zelf thuis kan doen. Alles wat je nodig hebt is een bal en een balkon of tuin van vier vierkante meter. Het filmpje vind je hieronder.