Niet gecategoriseerd

Vooruitblik op Berlijn

Het duurt nog een maand voordat AMVJ afreist naar de Duitse hoofdstad Berlijn voor de Dynamo Cup maar nu al zijn de deelnemende clubs bekend gemaakt door de organisatie. Kortom tijd voor een vooruitblik.

De A1, al voor het vijfde jaar op rij mee, zal met name veel Duitse clubs treffen. In een poule van acht zitten zes Duitse clubs en één Nederlandse, Berghem Sport.

De enige Nederlandse club, uit het Brabantse Berghem (nabij Oss), speelt eerste klasse. Opmerkelijk is opponent SC Teutonia 1910, uit Hamburg. Afgelopen week is deze club groot nieuws in Duitsland. Een jeugdspeler is tijdens een uitwisseling met Amerikaanse studenten doodgeschoten in de Amerikaanse staat Montana toen hij een huis was binnen gedrongen.

Dukla Praha, het team waar AMVJ vorig jaar in de halve finales met grote cijfers door werd uitgeschakeld, is (gelukkig) niet van de partij.

De C1, dit jaar voor het eerst mee, is geplaatst in een poule met clubs uit Nederland, Duitsland, Tjechië, Polen en Denemarken. De C1 zal daar een oude bekende treffen, SV Diemen is ook van de partij.

De meeste Duitse tegenstanders komen uit de buurt van Hamburg en Hannover. Ronne IK is een bekende club in Denemarken, gelegen op één van de Deense eilanden.

De D1, ook voor het eerst mee, is ingedeeld bij onder andere het Nederlandse Barendrecht. Barendrecht ligt onder de rook van Rotterdam en speelt divisie voetbal.

Verder maakt de D1 deel uit van een poule met Deense en Duitse tegenstanders.

Zodra het speelschema bekend is, wordt dat op de website gepubliceerd. Op 6 juni vertrekt AMVJ met de bus naar Berlijn. 7 en 8 juni vindt het toernooi plaats op het grootste sportforum van Duitsland. Maandag 9 juni, Tweede Pinksterdag, komt AMVJ terug.