Niet gecategoriseerd

Volle buit voor VR1 zon bij debuut

Zondag 11/9/2016 is een memorabele dag in de historie van AMVJ. Op deze dag wordt namelijk voor het eerst een officiele AMVJ zondag wedstrijd gespeeld. Het is de eer aan ons nieuwe dameselftal om aan deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Het damesvoetbal op zaterdag is inmiddels al een vast onderdeel van het wedstrijdprogramma geworden. Echter, het damesvoetbal op zondag staat nog in de kinderschoenen. Zodoende werd VR1 (zon) ingedeeld in een poule met tegenstanders die we doorgaans niet zoveel treffen. En dat brengt ons nou juist in een schilderachtig dorpje onder de rook van Mijdrecht, namelijk bij HSV ’69 uit de Hoef.

AMVJ damesvoetbal

Na een mooie autorit door het boerenland belanden de lichtelijk nerveuze dames in een totale feeststemming bij de plaatselijk voetbalclub. De club is helemaal in de ban van de ‘Ladies Play Day’. HSV heeft namelijk ook een primeur te pakken: het eerste dameselftal van de club! En dat moet direct bij aankomst gevierd worden. Na een warm onthaal en nog voordat de dames het veld betreden, wordt er al ‘geproost’ (met alcoholvrij bier) op het nieuwe seizoen.

De voorbereidingen op de wedstrijd komen daarmee een beetje in het verschiet te liggen. En ook een uitgebreide pascontrole verstoort de warming up. Maar om klokslag 12u wordt wel afgetrapt. Het is HSV dat gedurende de openingsfase de zenuwen beter onder controle heeft. Het resulteert in een aantal kansjes voor het doel van AMVJ-keeper Melanie. Echt gevaarlijk wordt HSV niet, tot het na een half uur spelen de 1-0 maakt. Grote ontlading bij het aanwezige thuispubliek en dat wordt alsmaar versterkt als even later ook de 2-0 valt. De vliegensvlugge spitsen van HSV profiteren optimaal van balverlies op het middenveld van AMVJ. Een countergoal, die fraai wordt afgemaakt door de spits van HSV, zet de thuisploeg op een comfortable 2-0 voorsprong en daarmee spreekwoordelijk op rozen. Nog voor rust probeert AMVJ wat terug te doen, maar het levert geen goals op.

Toch was AMVJ niet van plan mee te werken aan de heersende feeststemming op het hoofdveld. Na rust moest snel orde op zaken gesteld worden. En ondanks het feit dat AMVJ tegen een 0-2 achterstand aankeek, was het gevoel en geloof nog steeds zichtbaar aanwezig.

Maar het geloof in een goede afloop is ver te zoeken bij menig AMVJ’er toen de scheidsrechter na 15 minuten spelen in het tweede bedrijf een penalty toekent aan de thuisploeg.  -Achteraf blijkt dit het keerpunt in deze onvergetelijke wedstrijd te zijn-. Met een geweldige redding bewijst Melanie haar waarde voor VR1 zon. Ze stopt de penalty en houdt daarmee haar ploeg in de wedstrijd.

AMVJ ontwaakt, Claudette doet eindelijk datgene waar AMVJ recht op heeft, een doelpunt scoren. De aansluitingstreffer staat op het bord en dat geeft vertrouwen. Nu doorpakken, dat is de enige opdracht van coach Lucky. Aan die opdracht komt gehoor. Dezelfde Claudette tekent tien minuten later voor de gelijkmaker. Een subtiel balletje laat de keeper kansloos en zet AMVJ naast HSV. Die klap komt HSV niet meer te boven. Als een geoliede machine gaat AMVJ opzoek naar meer. En dat krijgt het ook, tien minuten voor tijd brengt Marieke AMVJ in volledige extase. Gaat het dan tóch nog gebeuren? De voorsprong staat inmiddels op het bord. Nu was het zaak de boel tegen te houden en de eerste driepunten veilig te stellen. Maar HSV heeft andere plannen en wil haar huid zo duur mogelijk verkopen. Een reeks gevaarlijke corners zorgen voor ‘billenknijp’ momenten langs de lijn. Tot Marieke nog een keer van zich laat horen. Met een meedogenloos stiftje deelt ze de genadeklap uit en komt aan de feestpret bij de tegenstander een definitief einde. De eerste overwinning voor AMVJ is een feit.

Na afloop is het feest compleet voor de bordeauxrode. De uiterst sportieve vereniging organiseert een ‘High (ice)Tea’ en drinkt er flink op los. Voor ons is de dag geslaagd. Het seizoen mag dan wel pas net begonnen zijn, we kijken nu al uit naar de thuiswedstrijd waarop wij HSV mogen ontvangen.