Niet gecategoriseerd

Vervolgstappen AMVJ nav kunstgrasveld

Na de berichtgeving over de rubbergranulaat korrels in oktober jongstleden heeft het bestuur besloten om de jeugd onder 13 niet meer op het kunstgras te laten trainen. Nu de winter periode aanbreekt en de daglicht periode snel korter wordt, moeten we voor de jeugdteams onder 13 verlichting regelen op grasveld 3, achter het clubgebouw van Oranje Nassau (ON). 

In overleg met ON en de locatiebeheerder (gemeente) is een tijdelijke maar werkbare oplossing gevonden.

Daarmee hebben we voor de komende maanden voorzieningen op orde om op dinsdag aan het eind van dag de meisjes voetbalschool op het grasveld te laten trainen en op woensdag kan de jeugd onder 13 op het grasveld blijven trainen. We gaan ook een verrijdbaar 7 meter doel aanschaffen dat aan de flanken van het grasveld kan worden gebruikt o.a. voor de keepertraining.

Verder gaan wij met de gemeente Amsterdam en met AMVJ Golf in gesprek over de realisatie van permanente verlichting bij grasveld 3. Ook nu de omzetting van grasveld 3 naar een kunstgrasveld nog on hold staat willen wij graag dat een permanentelichtinstallatie in de zomer van 2017 gerealiseerd wordt.

Verder heeft AMVJ voetbal zich aangemeld bij de Vereniging Band en Milieu en VACO, de branchevereniging voor de banden- en wielenbranch, om de rubber granulaat korrels (SBR) van ons kunstgrasveld te laten onderzoeken. Dat gebeurt in de 2e helft van november door SGS.  

We hebben nog geen indicatie over de duur van het onderzoek en wanneer er uitslagen verwacht kunnen worden. SGS is ook door het RIVM ingeschakeld in het kader van het onderzoek dat minister Schippers heeft aangekondigd in de week na de uitzending van Zembla.

Mocht je nog vragen hebben over de stand van zaken, dan kun je contact opnemen met een van de bestuursleden Lex, Dirk, Mick of Emiel.

Namens het bestuur en jeugdcommissie,

Dirk & Emiel