Verdere versoepelingen op sportpark AMVJ per 1 juli

We zitten inmiddels bijna in juli en zijn alweer een kleine 4 maanden verder nadat onze club op slot moest. Sindsdien is er gelukkig wel een aantal versoepelingen geweest; maar gelukkig lees je in deze update wat er na 1 juli allemaal nog meer mogelijk is. We zijn er nog niet helemaal, dus neem je verantwoordelijk en volg alle instructies. Er zijn ook nog andere zaken die gaan spelen; Dat lees je ook allemaal hieronder.

Welke versoepelingen en andere maatregelen kun je per 1 juli verwachten:

M.b.t. Corona

  • Tijdens het sporten hoeft niemand de 1.5 meter meer te handhaven, je kunt dus weer partijtjes spelen.
  • Voor 19 jaar en ouder geldt voor en na het sporten wel 1, 5 meter afstand houden.
  • De kantine zal per 1 juli weer haar deuren openen. Meer informatie over de openingstijden, de daghap en de bijhorende maatregelen lees je in dit artikel.
  • Er mag weer gebruik worden gemaakt van de kleedkamers en douches. Dit kan alleen wanneer voor de ouderen (zie boven) de 1.5 meter in acht genomen wordt.
  • Niet-sporters mogen ook weer het sportpark betreden en hoeven niet meer voor de toegangshekken te blijven. Uiteraard op het sportpark ook 1.5 afstand houden houden; en niet al te luid aanmoedigen en/of schreeuwen.

Andere maatregelen

  • Per 13 juli zal er een alternatief trainingsschema van kracht gaan. Dan wordt begonnen met de aanleg van ons tweede kunstgrasveld. We hebben dan maar 1 kunstgrasveld ter beschikking. Dit schema zal binnenkort worden gepubliceerd en in ieder geval van kracht zijn tot het nieuwe veld beschikbaar is en er weer een nieuw trainingsschema gepubliceerd is.
  • Vanwege de beperkte capaciteit kunnen er voorlopig geen (oefen)wedstrijden georganiseerd worden. Dit is pas mogelijk na oplevering van het nieuwe kunstgrasveld, we hopen begin september. Je mag/kunt wel oefenwedstrijden organiseren bij de tegenstander.

AMVJ Voetbal is blij dat we weer grotendeels van het slot zijn na 1 juli. Uiteraard doen we wel een dringende oproep aan iedereen om rekening te houden met de anderhalve meter regel en de hygiënevoorschriften van het RIVM. “Door afstand te houden is er ruimte gecreëerd” zei de minister-president terecht, en laten we vooral met z’n allen voorkomen dat er nieuwe uitbraken komen.

Lex van Hees, voorzitter