Veel werk verricht tijdens klusdag

Met de handen uit de mouwen en de zon in het gezicht

Met twintig paar handen hebben verschillende ouders en leden van AMVJ afgelopen zaterdag hard gewerkt tijdens de Klusdag. Er werd geschilderd, elektriciteit gelegd, schoon gemaakt en (de grootste klus) de sponsorborden langs veld 1 werden netjes vastgezet op een nieuwe rails.

Terwijl het waterige zonnetje over de velden scheen werden om 10 uur ’s ochtends de eerste klussen verdeeld door Emiel. Eerlijk gezegd was er niet eens tijd voor een bakje koffie, want er moest veel gedaan worden. Vooral het ophangen van de sponsorborden langs het hoofdveld zou veel tijd in beslag gaan nemen. Daarnaast was voor deze taak ook enkel technisch vernuft nodig. De borden moesten immers goed uitgemeten worden en de schroeven op precies de goede plek. Gelukkig werd al snel duidelijk wie de echte techneuten waren: na een ietwat moeizame start gingen de borden als warme broodjes de rails in, wat heeft geresulteerd in een strak aangezicht van ons hoofdveld.

Andere klussen die gedaan moesten worden waren desondanks niet minder belangrijk: het overspuiten van de doelpalen op veld 4 bijvoorbeeld. Weg graffiti, hallo maagdelijke witte doelpalen. Als nieuw staan ze weer op het veld. Dat geldt overigens voor alle doelen, want ook de doelen op veld 1 en 2 hebben een schoonmaakbeurt gekregen.

En heb je de nieuwe doelen al gespot op dezelfde velden? Het inhangen van de netten blijkt dan toch ineens een hele klus, maar ook hier waren genoeg handen voor beschikbaar. Evenals het leggen van de elektriciteitskabel naar het nieuwe scorebord. Elke winstpartij van AMVJ zal vanaf heden zichtbaar zijn op dit scorebord dankzij de vrijwilligers van de klusdag.

Al met al kunnen we zeggen dat er veel werk is verricht en meters zijn gemaakt! Wij danken alle aanwezigen en nodigen hen, net als de andere vrijwilligers die onze club rijk is, nu al van harte uit voor de vrijwilligersmiddag later dit seizoen. Voor nu kunnen we alleen maar zeggen: word ook vrijwilliger bij onze club! Want ook uw hulp is hard nodig. En geloof ons, met de lente in aantocht is er niks beters dan heerlijk op de voetbalvelden staan.