Niet gecategoriseerd

Trainingscursus KNVB sinds vorige week van start

Sinds vorige week is AMVJ in samenwerking met KNVB West I begonnen met het geven van een serie trainerscursussen aan leiders/ ouders van de D/E/F en guppen. De trainerscursus, gegeven door een ervaren KNVB docent, werd tijdens de eerste bijeenkomst bijgewoond door 20 deelnemers.

Tijdens alle bijeenkomsten staat een bepaald onderwerp centraal. Het observeren van een wedstrijd stond afgelopen week centraal. Daarbij komen verschillende aspecten aan bod. Wat zie je als je als trainer naar het voetbal kijkt. Of wat zou je moeten zien?

Verder lichtte de KNVB docent uit wat de verschillende kenmerken van de D, E en F pupillen zijn. Want die zijn voor alle groepen anders. Rond deze leeftijden ontwikkelen jongens zich snel. Motoriek, gedrag en aandacht zijn daarbij sleutelwoorden.

Rode draad in de eerste sessie was: “Wat je ziet tijdens een wedstrijd te vertalen naar een trainingsdoel voor je team”. Door jezelf antwoord te geven op de vraag “wat heb ik gezien”, kun je jonge kinderen otwikkelen op specifieke punten”

Tijdens de volgende bijeenkomsten zullen ook een sessies op het veld plaatsvinden. De D3 wordt daarbij getraind door de KNVB docenten. Op maandag 2 februari om 19:00 is de volgende workshop.