Niet gecategoriseerd

Terugblik op 2014

2014 was in meerdere opzichten een memorabel jaar voor AMVJ. Er is nogal wat gebeurd de afgelopen tijd. Het eerste promoveerde bijna naar de eerste klasse, kreeg een nieuwe trainer en in de jeugd werd AMVJ overvallen met een grote hoeveelheid nieuwe leden. Hieronder vind je de hoogte- en dieptepunten van 2014.

17 jan. 2013 sluit AMVJ 1 af als winterkampioen en in 2014 zou blijken of de ploeg van Maurice Kuijper in staat is kampioen van de tweede klasse te worden. De eerste wedstrijd van 2014 is er één om snel te vergeten.  Op eigen veld verliezen de bordeaux rode met 3-8 van SV Marken.

25 jan. Een week later gaat AMVJ 1 naar Sportpark Goed Genoeg voor de topper tegen AFC. AMVJ moet genoegen nemen met een gelijk spel. Hoogtepuntje is de schitterende gelijkmaker van Wieger Visser.

1 februari herstelt AMVJ zich en blijft het dankzij een simpele 0-4 overwinning in en tegen Monnickendam koploper.

16 februari is de dag waarop de A1 aartsrivaal Amstelveen Heemraad A1 verslaat. In de strijd om het kampioenschap wint de ploeg van Flip Ouwehand en Peter van Hees de wedstrijd door twee doelpunten van Daan van Hees. Hoewel de wedstrijd na een half uur gespeeld lijkt, maakt Amstelveen na rust de aansluitingstreffer en wordt het opnieuw billen knijpen. Door de overwinning lijkt de A1 af te schreven op het kampioenschap maar zou het later het seizoen toch nog verspelen.

20 februari, AMVJ maakt bekend dat het Hans Schakel heeft aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer van AMVJ 1. Schakel zou na het seizoen Maurice Kuijper opvolgen als trainer van AMVJ 1. Maurice Kuijper vervolgt zijn carrière bij stadsgenoot RKAVIC.

1 maart, AMVJ pakt de 2e periode! Hoewel het eerste flinke klop heeft gekregen van DVVA (4-0) pakt het wel de tweede periode. Dit geeft recht op nacompetitie.

8 maart. Het velen blessureleed waarmee de ploeg van Maurice Kuijper geconfronteerd wordt, zorgt ervoor dat AMVJ met een slechte reeks bezig is. De ploeg verliest op bezoek bij Zandvoort en vervolgens zijn ook HBOK, Beursbengels en EDO te sterk voor AMVJ.

5 april AMVJ zet streep door de titel, maar heeft nog wel de 2e periode op zak.

10 mei &nbsp
Op bezoek bij BOL in Broek op Langedijk heeft AMVJ in de slotminuten een 3-5 overwinning geboekt. Daarmee is AMVJ als vierde geëindigd in de competitie achter DVVA en voor SV Marken. 

AMVJ treft JSV Nieuwegein in de nacompetitie. De winnaar van de tweeluik speelt een finale om promotie naar de eerste klasse.

17 mei. AMVJ ontvangt JSV Nieuwegein op Sportpark ’t Loopveld voor de eerste confrontatie. De ploeg van Maurice Kuijper oogt fris en wint het duel met 1-0. Jonne Seriese is matchwinner met een prachtige vrije trap.

  24 mei is de dag waarop AMVJ de volgende ronde van de nacompetitie kan veiligstellen. Daarvoor moet in Nieuwegein een 1-0 voorsprong worden verdedigd. De eerste 30 minuten staat AMVJ onder druk en krijgt het een doelpunt te verwerken. Toch pakt AMVJ daarna de draad goed op en laat zien dat het wel degelijk kans maakt op de volgende ronde. Na rust is jet Jonne Seriese die met een penalty zijn ploeg naast JSV zet. Omdat JSV binnen de 90 minuten nog een doelpunt maakt, wordt het verlengen. In de bloedstollende verlening wordt niet gescoord. AMVJ maakt zich op voor penalty’s. Uiteindelijk moeten er van beide kanten zeven penalty’s genomen voordat de beslissing valt. AMVJ redt het niet en is uitgeschakeld. Het is tevens de laatste wedstrijd van trainer Maurice Kuijper. Lees meer: https://amvjvoetbal.nl/nieuwsartikel/294.

25 mei,the day after. Bij AMVJ wordt het sixentoernooi gehouden. De teleurstelling is overduidelijk te merken bij de club. Toch wordt het nog een mooie dag met veel voetbal.

31 mei, voor de jeugd is door Daan van Hees in opdracht voor school een grote clinc georganiseerd. Zie de beelden

6 juni AMVJ loopt uit. De A1, C1 en D1 vertrekken naar Berlijn voor de Dynamo Cup. De jongste jeugd gaat naar het Friese Heeg.

7 juni, AMVJ is goed opdreef in Berlijn: https://amvjvoetbal.nl/nieuwsartikel/299

8 juni, De A1 speelt in Berlijn de halve finale tegen BFC Berlin voor een plaats in de finale. De A1 komt nog wel op 1-0 voorsprong maar verliest de wedstrijd uiteindelijk toch met 3-1.

Juli/augustus. AMVJ wordt overspoeld met nieuwe aanmeldingen. Er komen twee compleet nieuwe teams bij. AMVJ 5 en VR3.

Augustus; AMVJ maakt met veel verschillende leden een promotievideootje! De bal gaat weer rollen. Na de lancering gaat de video viraal op het internet

2 augustus De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint met een oefenwedstrijd tegen stadsgenoot en rivaal NFC. AMVJ wint met klinkende cijfers (8-0) en heeft een hoop nieuwe verwelkomd. Daarnaast is het de eerste wedstrijd van trainer Hans Schakel.

21 augustus. Bij AMVJ komt Ajax 2 op bezoek voor de beker. Het wordt een spectaculaire wedstrijd die zelfs – op dat moment nog – Ajacied Daley Blind op Sportpark ’t Loopveld aanschouwt. Lees meer: https://amvjvoetbal.nl/nieuwsartikel/311

6 september AMVJ is de nieuwe competitie uitstekend begonnen met een 5-1 overwinning op promovendus Amstelveen Heemraad.

28 september AMVJ heeft ook haar vierde wedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Tegen Hellas Sport in Zaandam werd het 0-4. Het is dan koploper en streeft af op de eerste periode.

11 oktober, AMVJ loopt tegen Beursbengels averij op. Na rust incasseert de ploeg van Hans Schakel 2 tegentreffers.
Op dezelfde dag wordt bij AMVJ ook de eerste Dreamteam wedstrijd van het jar gespeeld

16 november is weer zo traditionele AMVJ dag. Voor de jeugd is er een clinc georganiseerd en verzorgd door AMVJ 1. Na afloop wordt een groot penaltybokaal voor de jeugd georganiseerd en zijn er pannenkoeken. Tot slot vindt een bijzondere wedstrijd plaats tussen de veteranen, diverse AMVJ trainers en jeugdspelers.

29 november – DE E1 van AMVJ wordt bij Buitenveldert kampioen!

7 december. AMVJ is bezig aan een slechte reeks. Respectievelijk worden er punten gemorst tegen Jong Holland, WV HEDW, DVVA en Overbos.

13 december. Op bezoek bij FC Castricum pakt AMVJ op de laatste speelronde van het jaar 3 punten door 2-0 zege. Momenteel bezet AMVJ de vierde plaats met 2 punten achter koploper BOL.

Kortom, 2014 was een mooi jaar. Zowel sportief gezien als de dingen daaromheen. De club ontwikkelt zich nog steeds op diverse vlakken. Wie weet waar we over een jaar staan!