Niet gecategoriseerd

Steun AMVJ Voetbal voor een kunstgrasveld

Al jaren lang smachten leden van AMVJ naar een nieuw kunstgrasveld voor het voetbal. Sinds de club een enorme opmars maakt qua nieuwe leden is de vraag naar een goed kunstgrasveld voor voetbal ieder jaar toegenomen. De jeugdteams van AMVJ (19) en de senioren teams (4) trainen al jaren op een veld dat helaas niet voor voetbal en niet voor hockey geschikt is maar waar wel op wordt verwacht dat wordt gespeeld. Na het seizoen 2011/2012 verlieten maar liefst vier senioren teams AMVJ omdat er niet op voetbalkunstgras getraind kan worden. Dat is een erg pijnlijke constatering voor de inmiddels meer dan 300 leden tellende voetbalclub. De huidige situatie staat op dit moment de ontwikkeling van het voetbal bij AMVJ behoorlijk in de weg.

Hoewel de grasvelden er bij AMVJ vaak schitterend bij liggen worden de wedstrijden helaas snel afgekeurd bij slechte weersomstandigheden in verband met de strenge regels van de gemeente voor behoud van de velden. Leden van AMVJ en tegenstanders balen dan enorm omdat er weer een wedstrijd ‘verloren’ gaat, de KNVB heeft maar een beperkt aantal speelronden waarin deze wedstrijden worden ingehaald. Ook door de week kunnen er bij AMVJ geen voetbalwedstrijden plaatsvinden, de velden zijn niet verlicht en bovendien is het veld dan verhuurd aan golf waardoor wij het alleen bij overleg kunnen gebruiken.

Niet alleen de snel afgelaste wedstrijden vormen een probleem. Het gevolg van trainen op het huidige kunstgras is dat de mogelijkheden niet optimaal zijn. Bij een sliding riskeer je een blessure (huid ligt open, brandwonden etc.), een keeper kan niet risicoloos duiken en bovendien is het kustgrasveld slecht voor de liezen van een voetballer. Daarnaast zorgt het kunstgrasveld ervoor dat de bal ‘onnatuurlijke’ bewegingen maakt waardoor de bal tijdens de wedstrijd moeilijk is in te schatten.

De selectie van AMVJ traint momenteel bij onze ‘buren’. AMVJ huurt jaarlijks de velden van SV Rap wat veel geld kost. Wij betalen helaas wel voor het gebruik van het kunstgrasveld aan het BSC terwijl het kunstgras als trainingsmogelijkheid niet volledig te gebruiken is. Zodra deze kosten niet meer gemaakt hoeven worden, is er geld vrij voor mooie, andere infinitieven die alleen maar tegen goede zullen komen van onze fantastische club.

Niet alleen voor AMVJ Voetbal heeft de komst van een nieuw kunstgrasveld voordelen. Ook AMVJ hockey zal hiervan van kunnen profiteren. Zodra er niet meer gevoetbald wordt op de hockeyvelden, kan er een zogenaamde semi-waterveld worden aangelegd waardoor de staat van het hockeyveld verbeterd wordt en ook zij kunnen voldoen aan de eisen van hun bond voor het spelen van wedstrijden. Daarnaast is er voor hen ook een mogelijkheid om te groeien en te trainen op tijdstippen wanneer het wil. Op dit moment moet hockey rekening houden met voetbal, omdat daar dus op getraind wordt.

Vorig jaar verlieten vier senioren teams AMVJ omdat men elders op betere velden kan trainen. Dat geldt niet alleen voor senioren teams, ook jeugdleden lopen weg naar andere clubs. Door het kwijtraken van veel leden heeft AMVJ voetbal dit jaar een behoorlijke klap gemaakt als het gaat om de begroting. Concurrenten als SV Rap, Buitenveldert, AFC, Wartburgia en nog diverse andere clubs in de omgeving zijn al lang voorzien moderne kunstgrasvelden. Wil AMVJ met hun mee concurreren dan zijn de velden van essentieel belang.

Momenteel ligt er een aanvraag bij de gemeente. Om dit plan een steuntje in de rug te geven en om te laten zien dat voetbal echt een kunstgrasveld nodig heeft, vragen we jullie om deze petitie te tekenen en alle amvj leden te vragen dit ook te tekenen. Als alle leden hebben getekend, kunnen we dit aan de gemeente overhandigen om ons verzoek kracht bij te zetten.

Teken daarom deze petitie om aan te geven dat u achter deze plannen staat en u het beste voort hebt met deze voetbalvereniging.