Oproep: VR1 zat opzoek naar keepster

Het is inmiddels 6 seizoenen geleden dat de Zaterdag Dames 1 van AMVJ zich inschreef, toen nog als Dames 2. Nu staat een primeur voor de deur: het elftal gaat aanstaand weekend hun debuut maken in de 4e klasse. De talenten die er van meet af aan bij waren hebben zich ontpopt tot ware vedettes. Daarnaast heeft het team in de loop der jaren meerdere offensieve en defensieve versterkingen aan zich weten te binden, waardoor een door de wol geverfde formatie is ontstaan, die klaar is voor promotie. Hoewel een kampioenschap in de 5e klasse drie jaar op rij binnen handbereik was, heeft het team tot nu toe alleen de winst van de Hemelcup van Tuitjenhoorn op haar conto kunnen schrijven. Dit weerhield de dames er niet van zich in te schrijven in een klasse hoger. Immers, wie nooit een risico neemt kan ook niet iets bereiken.

De afgelopen zomer vormde echter niet de ideale voorbereiding voor de Dames. De spelersgroep zag meerdere teamgenoten geblesseerd uitvallen, waaronder de keepster, en bovendien werd in goed overleg het contract van coach Jaime niet verlengd. Een wisseling van de wacht liet gelukkig niet lang op zich wachten, want met voormalig scheidsrechter Bas werd de technische staf weer compleet gemaakt.

Hoewel de 3 bekerwedstrijden die gespeeld werden ter voorbereiding op de competitie geen winst opleverden, is oefenmeester Bas gunstig gestemd. ‘De uitslag maakt mij niet uit, zo lang we goed voetballen’, liet hij optekenen na de eerste bekerwedstrijd, die ruim verloren ging. Zal het dameselftal haar rol als underdog waarmaken, of kan het team stunten in de vierde klasse? De toekomst zal het leren.

OPROEPJE: Vanwege een blessure zoeken we nog een keepster. Ben je of ken je een keepster, neem dan even contact op met Bas: 06-21908912