Niet gecategoriseerd

O17 bereikt halve finales tijdens Bayern Trophy

Zoals elk jaar doet onze O17 mee aan een internationaal toernooi in het buitenland. Dit jaar ging de reis naar het Zuid-Duitse München, waar het team van Donald Buwalda, Jesse Burer en Daan van Hees deelnam aan de 10e editie van de felbegeerde Bayern Trophy. Op Goede Vrijdag zette de AMVJ meute koers richting Beieren en vertrok vanuit Amsterdam al om 03:00. AMVJ verbleef in een hostel in Laim, aan de westkant van het centrum.

Op zaterdag vonden de eerste speelrondes van het toernooi plaats. Om klokslag 09:30 trapte AMVJ voor het eerst af tegen het Zwitserse F.C. Bôle. In een wedstrijd waarin AMVJ de betere partij was, wist het knap een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning. Een paar uur later speelde de bordeauxrode 1-1 gelijk tegen het Italiaanse Nove Stefani Consulting. De vier bepaalde punten waren voldoende voor de knock-out fases de volgende dag.

In de kwartfinales trof de ploeg van coach Daan van Hees Cus Parma Le folgori uit Italië. Uiteindelijk moesten penalty’s de beslissing geven. Het was AMVJ dat -na twee geweldige reddingen van AMVJ keeper Pelle van Rhee- de volgende ronde ronde bereikte. In de halve finale werd AMVJ gekoppeld aan Dornbirner SV, dat een maatje te groot bleek te zijn. AMVJ werd nipt met 1-0 verslagen en werd daardoor uitgeschakeld.

Het mocht de feestpret echter niet drukken! ’s Avonds trok de groep wederom het centrum van München in waar het veel plezier beleefde. Al met al was het weer een geslaagd weekend!