Niet gecategoriseerd

O15 terug na weekend Hasselt

O15-1 is zondagmiddag teruggekeerd uit het Belgische Hasselt. Het jeugdteam was in België omdat het meedeed aan de achttiende editie van de Hasselt Cup 2017.

Op Goede Vrijdag zette het volwaardige team aangevuld met vijf begeleiders koers richting Vlaanderen. Om 18:30 arriveerde de spelersbus bij gastheer RC Hades, waar de officiële aanmelding plaatsvond. De volgende stop was jeugdherberg De Roerdomp, een prachtige locatie midden in het bos, waar het team gedurende het toernooi verbleef.

Hasselt Cup

Tijd voor uitslapen was er niet, op de eerste wedstrijddag rolde de bal al om 08:30. Tegenstander vv Genk had minder moeite met het vroege tijdstip dan AMVJ. In de 1e helft keken de bordeauxrode tegen een 0-2 achterstand aan. Na een korte rust werd snel orde op zaken gesteld. AMVJ wist de achterstand ongedaan te maken door doelpunten van Silas en Teun en pakte zo alsnog een punt in de eerste wedstrijd.

De tweede wedstrijd werd verloren, vv Nieuwerkerk bleek een maatje te groot voor de Amsterdammers. Toch keerde AMVJ met heerlijk gevoel terug naar de thuishaven. De laatste groepswedstrijd tegen het Duitse Rot am See/Brettheim werd namelijk winnend (1-0) afgesloten. Bastiaan Slump had een terechte penalty verzilverd.

In de middag was er tijd om Hasselt 'onveilig' te maken. Gawapend met snoep in de hand werd het eeuwenoude centrum van de Vlaamse stad op stelten gezet. De jongens trokken meerdere malen de aandacht van het Belgische winkelpubliek.

Hasselt Cup

Wedstrijddag 2 stond in het teken van de challenge club. Helaas kon AMVJ daar weinig zoden aan de dijk zetten. Twee nederlagen zetten een streep door het gedroomde kampioensschap. Een spannende penaltyreeks tegen een Duitse ploeg kostte AMVJ de spreekwoordelijke kop. 

Hasselt Cup

Trainer/coach Pieter Pelleboer kijkt terug op een mooie tijd in België met zijn jongens. "Het is een fantastisch leuke groep jongens die elkaar steunt door dik en dun. Ik ben trots en blij dat ik nu al zoveel jaar hun coach mag zijn". Zo schrijft Pieter in zijn eigen verslag. "Zaterdag as gaan we weer voor de punten, dat wordt weer spannend".

Hasselt Cup Bekijk alle foto’s