Niet gecategoriseerd

Marathon Amsterdam 2011

Op zondag 16 oktober 2011 wordt de 36ste Marathon van Amsterdam gehouden. Tijdens en met dit grote evenement organiseert Dynamo Amsterdam voor de 4de keer een Mini Marathon van 1 kilometer voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Tijdens voorgaande edities hebben meerdere verenigingen hun leden geïnformeerd over dit evenement en een aantal verenigingen hebben als groep meegedaan aan de Mini Marathon. Vooral het laatste beviel bij beiden kanten erg goed: veel blije kinderen die zowel genoten van het zelf sporten, als van het kijken naar de professioneel lopers die een kwartier na de minimarathon langs komen draven.

Om het succes en plezier van de vorige editie uit te breiden willen we graag uw vereniging en haar kinderen uitnodigen om mee te doen.

De kinderen lopen over het officiële wedstrijdparcours van de hele marathon. Ze starten op de Europaboulevard (voor de rotonde met de Van Boshuizentraat), lopen naar de molen aan de Amsteldijk en eindigen weer op de Europaboulevard. Ongeveer een kwartier na de finish van de kinderen passeren de professionele lopers, welke we natuurlijk met z’n allen aanmoedigen. Ten slotte krijgen de kinderen hun medaille en wat andere kleinigheden, is er een prijsuitreiking en loterij en een groot kinderfeest met verschillende leuke attracties (schminkers, springkussen, voetbal in een pannakooi, een aantal trampolines met bungee-touw en nog meer). Daarnaast is er voor de ouders/begeleiders koffie en thee.

De tijden zijn nog niet precies bekend omdat de volledige marathon starttijd nog niet bekend is, maar het zal ongeveer hetzelfde zijn al vorig jaar:
Inschrijving ter plekke: vanaf 8.30 uur
Warming-up: om 9.45 uur
Startschot: 10.00 uur
Voorinschrijving via jeugd@dynamo-amsterdam.nl

Graag verneem ik van u of uw vereniging interesse heeft om als groep naar de Mini Marathon te komen, of om uw kinderen over dit evenement te infomeren. In beide gevallen zal later meer informatie volgen, met uiteraard de definitieve tijden. 16 oktober kan echter alvast in de agenda.

De deelname is 1 euro per kind. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Ronald McDonald kinderfonds.

Bij het Olympiaplein wordt ook een Mini Marathon georganiseerd. Deze Mini Marathon wordt georganiseerd door Combiwel. Meer informatie over die locatie van de Mini Marathon kunt u opvragen via j.rol@combiwel.nl.

Ten slotte, via de volgende link vindt u een aantal foto’s van vorig jaar, om alvast in de stelling te komen: http://www.mijnalbum.nl/Album=YTWBANPQ.

Met sportieve groet,

Tom Sloetjes

Sportco̦rdinator (4-18 jaar) РZuid РDynamo Amsterdam
Werkdagen: maandag t/m donderdag
Telefoon: Hoofdkantoor Dynamo: 020 46 09 300
E-mail: TSloetjes@dynamo-amsterdam.nl
Website: www.Dynamo-Amsterdam.nl

Stichting Dynamo Amsterdam
Ambonplein 55
1094 PW Amsterdam‎