Niet gecategoriseerd

Maak kennis met Faisel

In een nieuw rubriek op de website van AMVJ maak je nader kennis met AMVJ’ers. Dit keer is Faisel uit de D3 aan de beurt.

Faisel is de nieuwe aanwinst van de D3 van AMVJ. De jonge voetballer speelt dit jaar voor het eerst op een groot veld, met buitenspel en grote goals. De van nature spits, speelt nu bijna twee jaar voor AMVJ. Vorig jaar in de E1, waar hij veel doelpunten maakte. In dit interview maak je kennis met deze fanatieke AMVJ’er.

De overstap van de `E` naar de `D` lijkt hem wel te bevallen, “Eindelijk kan ik net als Cristiano Ronaldo de bal in de kruising schieten en mooie acties maken”. Faisel heeft veel ambities en wil het liefst uitgroeien tot één van de beste voetballers van de wereld. “Later speel ik bij Real Madrid, let maar op. Het gaat lukken”. De jonge spits droomt ervan om in een wereldteam te voetballen en de grote man uit te hangen, waar het allemaal om draait. Hij is nog jong, maar zit vol zelfvertrouwen.

Het team van Faisel was zaterdag met 4-3 te sterk voor Legmeervogels. Faisel speelde opmerkelijk geen spits maar laatste man. “Ik ben het sterkste van het team en moet al het vuile werk achterin opknappen”. Faisel is een multifunctionele speler die op elke positie uit de voeten lijkt te kunnen. Voor het eerst was hij ook aanvoerder van het team, “Dat vond ik hard”.

De kleine man is zeker drie dagen per week op de club te vinden. Op maandag traint Faisel mee met de C2 en zijn eigen team. Op woensdag volgt er nog een eigen training en ook vrijdag is Faisel van de partij als hij wederom meetraint met de C2. Het liefst is Faisel er elke dag. "Ik wil alleen maar beter worden".

Als hem gevraagd wordt, wie zijn lievelingsspeler is, dan hoeft Faisel niet lang na te denken. “Crisje”. Waarmee hij Cristiano Ronaldo van Real Madrid bedoelt. Ook in het veld is te zien dat Faisel geïnspireerd wordt door de Madrileense topspits. Trucjes worden overgenomen en in de wedstrijd toegepast. “Ronaldo kan zoveel ‘tricks’, hij is de beste speler van de wereld”. Faisel is het meest onder de indruk van een bal door de benen te spelen. “Ik wil altijd ‘panna’s’ geven, van die lekkere”.

Voorlopig mag de D3 nog even van Faisel genieten. De jongen schijnt al bij veel andere teams in de belangstelling te staan en heeft al een aanbieding van Buitenveldert op zak.