Niet gecategoriseerd

Lotte en Eva zetten meisjesvoetbal op bij AMVJ

Misschien heb je het gehoord of zelfs al gezien… Bij AMVJ traint sinds kort op dinsdagmiddag een meisjesteam! Na het vrouwenvoetbal, lijken ook de meiden hun weg naar onze bordeaux rode club gevonden te hebben.Lotte Oldegbers Eva Haspels

Zoals we vorig seizoen al aankondigden, is AMVJ Voetbal sinds dit seizoen begonnen met meisjesvoetbal. Een clubwens die in vervulling gaat, het circkeltje is dan eindelijk rond! In onze VR1 (zat) vond AMVJ twee enthousiaste trainsters die het team op zich hebben genomen. Namelijk Lotte Oldegbers en Eva Haspels. Een fantastische ontwikkeling waar we trots op zijn!

“Het is ontzettend leuk om te doen” zegt Eva. “De meiden zijn heel enthousiast en gaan al met de week beter voetballen”. Lotte voegt toe “Het is bijzonder om te zien hoe de meiden samen nu al een hechte groep begint te worden. Afgelopen zaterdag stond zelfs een van de meisjes ons te supporteren langs de lijn”.

Inmiddels trainen vijf meiden vast mee op de dinsdagavond. “Het team is nog in opbouw, we zullen geduld moeten hebben, zodra er binnenkort posters op scholen hangen, gaat het zeker weten groeien” benadrukt Eva die ook bereid is om mee te helpen met de promotie. “Als het moet, dan fiets ik alle scholen in Amsterdam af om posters op te hangen, dit moet een succes worden”.

Op de tafel ligt een kladblokje, waar op detailniveau de training voor vandaag beschreven staat. Lotte heeft zich keurig voorbereid, “Elke training bereid ik thuis voor, in goed overleg met Eva. Onze ideale training bestaat uit oefeningen met veel spelelementen, dat vinden de meiden leuk”. 

De training wordt gestart met lijnvoetbal, gevolgd door 1 tegen 1 overspelen en tussen paaltjes schieten. Als afsluiting spelen de meiden een estafettespelletje tegen elkaar. Natuurlijk eindigt de training met een partijspel.

Meisjesvoetbal Amsterdam

Dat de trainsters het trainersvak serieus nemen, blijkt als Eva vertelt over de ‘Train-de-Trainer’ cursus. “We volgen allebei de Train de Trainer cursus bij AMVJ en daar hebben we als beginnende trainers veel aan”. 

Op dit moment trainen de meiden alleen nog op dinsdag, maar de hoop is dat het een groter vervolg krijgt, zegt Lotte. “We willen graag voor het aankomende seizoen een volwaardig meisjesteam op de been krijgen, een team dat ook wedstrijden gaat spelen.”

Meisjesvoetbal Amsterdam