Lex van Hees benoemd als nieuwe voorzitter van AMVJ Voetbal

Lex van Hees (1993) volgt Dirk Landsaat op als voorzitter van AMVJ Voetbal. Zijn benoeming werd unaniem goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdag 10 oktober. Dirk doet na een 2e periode van vier jaar als voorzitter een stapje terug en wordt secretaris  van het bestuur.

“Ik voelde mij vereerd toen Dirk mij benaderde voor het voorzitterschap binnen deze prachtige club,” aldus een trotse Lex van Hees. “Sinds mijn 5e ben ik actief bij AMVJ. De afgelopen jaren heb ik binnen de club diverse (bestuurs)rollen vervuld. Ik ken de club en haar leden door en door.”

Van Hees is met zijn 26 jaar de jongste voorzitter in de historie van de club. “Dat maakt het natuurlijk wel spannend, maar ik heb veel vertrouwen gekregen. Ik ben blij dat het voltallige bestuur, waar ik de afgelopen 4 jaar deel van uitmaak, intact blijft. En met Bas Hageman als nieuw bestuurslid hebben wij nog een enthousiaste en jonge bestuurder erbij.”

Over de toekomst is de kersverse voorzitter duidelijk. “Het belangrijkste is de identiteit en de clubcultuur te behouden om vanuit daar de organisatie verder te ontwikkelen. Veel prioriteit heeft ook de aanleg van een noodzakelijk tweede kunstgrasveld om de huidige capaciteitsproblemen op te lossen en verdere groei te realiseren.” Ook ziet Lex interessante mogelijkheden om AMVJ als geheel verder te ontwikkelen. “Wij zijn een unieke omnisportclub. Daar liggen voor alle verenigingen kansen om ons te onderscheiden ten opzichte van andere clubs.”

Het bestuur van de club ziet er het komende jaar als volgt uit: Lex van Hees (voorzitter), Dirk Landsaat (secretaris), Robbert Veltman (penningmeester), Steef Schelling (algemeen), Emiel Obdeijn (algemeen, sponsoring) en Bas Hageman (algemeen, vrijwilligerscoördinator).