Lang leve de sportouder – online workshop

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om als ouder te komen kijken bij wedstrijden of trainingen. Ondanks deze situatie willen we graag jullie betrekken bij de sport van je kind. Aanwezigheid van ouders tijdens het sporten van een kind is belangrijk voor een kind. Daarmee laat je als ouder waardering blijken voor wat je kind doet. Wanneer ouders langs de lijn echter teveel zijn ingesteld op winnen, kunnen ze een verkeerde impact hebben op het sportplezier van hun kind en op de sfeer rondom wedstrijden. Het gevolg kan zijn dat kinderen minder plezier hebben tijdens het sporten. Als AMVJ voetbal zijn we er van overtuigd dat een positief ondersteunende ouder enorm kan bijdragen aan de sportbeleving van het kind en het verenigingsleven. Daarom organiseren wij een online workshop speciaal voor ouders.

Het vergroten van het sportplezier
In de workshop gaan de sportouders met elkaar het gesprek aan over het vergroten van het sportplezier van de kinderen, welke rol zij daarin spelen en komen we tot afspraken. De workshopleider zal dan ook niet vertellen wat goed of fout is. Het is aan de betrokkenen om zelf een oordeel te vormen en daar mee aan de slag te gaan. Met de mening van de kinderen zelf in het achterhoofd. 

Tijdens de workshop komen de volgende thema’s aan bod:

– Sportplezier voor kinderen
– Onze eigen emoties
– Positief benaderen
– Effectief complimenteren 

Aanmelden
De workshop Lang leve de sportouder duurt ca 2 uur. Let op: er zijn twee verschillende workshops.

Aanmelden kan via de link hieronder:
– voor ouders van kinderen met basisschoolleeftijd op donderdag 3 december:
Klik hier om je in te schrijven

– voor ouders van kinderen met middelbare school leeftijd op dinsdag 8 december:
Klik hier om je in te schrijven

Ervaringen eerdere deelnemers
– “Ik heb echt handvatten meegekregen hoe ik positief mijn kind kan aanmoedigen.
– “een workshop die veel interactie stimuleert en een goede discussie op gang brengt.
– “echt een eye opener. Ik ga nu eerst aan mijn kinderen vragen wat zij eigenlijk willen.
Wat fijn om open met de ouders te praten over ons gedrag langs de lijn. Hierdoor kunnen we veel onbegrip in de toekomst voorkomen.

Deskundig begeleiding
Deskundige en ervaren begeleiders verzorgen de workshops. De opzet van de workshop is ontwikkeld door Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog) en Tischa Neve (Kinder- & Jeugdpsycholoog) vanuit de Academie voor Sportkader van het NOC*NSF. De twee workshops zijn een gezamenlijk initiatief van AMVJ Voetbal en AMVJ Hockey en zijn dan ook voor ouders van beide verenigingen.