Niet gecategoriseerd

Het scheidsrechtersdebuut van Ricardo Caffa

Ricardo Caffa (B1) was één van de vijftien jongens die twee weken geleden begon met het behalen van het scheidsrechtersdiploma. Na heel wat theorie en observatie werd de vijftienjarige AMVJ'er klaargestoomd voor zijn eerste optreden als scheidsrechter. Alsof het allemaal niet zwaar genoeg was, kreeg Ricardo direct de topper tussen AMVJ E1 en WV HEDW E3 voor zijn kiezen geworpen.

Echt veel voorbereidingstijd heeft Ricardo niet gehad, pas op de wedstrijddag gaf hij zelf groen licht om de wedstrijd te gaan leiden. Van wedstrijdspanningen had de B1-speler dan ook nauwelijks last. "Je bent wel bang dat het publiek zich uitlaat bij een verkeerde beslissing, maar dat gebeurt gelukkig niet vaak".

De wedstrijd tussen AMVJ en WV HEDW eindigde uiteindelijk in een 10-1 overwinning voor de bordeaux rode. Achteraf waren er gelukkig geen discutable momenten waarop de scheidsrechter betrapt kon worden, zelfverzekerd zegt Ricardo dan ook: "Ik heb geen fouten gemaakt tijdens de wedstrijd".

Ambities om later op hoog niveau te gaan fluiten heeft de Amstelveneer nog niet. "Over een paar jaar zou ik wel D'tjes en C'tjes willen fluiten maar nog niet hoger."

Tevreden blikken alle partijen terug op het eerste optreden. Zelf is Ricardo razend enthousiast "Echt vet! Het was echt te gek, de kinderen vonden het helemaal geweldig en ik vond ook dat het goed ging. De wedstrijd verliep rustig, geen vechtpartijen of nare overtredingen" aldus Ricardo die inmiddels twee jaar bij de club voetbalt.

Scheidsrechtersbegeleider Daan van Hees is ook onder de indruk van zijn cursist "Ricardo zorgde ervoor dat er tempo in de wedstrijd zat, hij legde het spel niet onnodig stil en floot alleen waar nodig was". Hopelijk blijft dit optreden niet onopgemerkt bij andere jeugdspelers en kan het een vervolg krijgen in de toekomst. "Het zou mooi zijn als we voortaan op zaterdag een groep jonge enthousiaste scheidsrechters wedstrijden zien fluiten, dan is mijn missie volbracht".