Niet gecategoriseerd

Het Kampioenschap van Amstelveen 2013

Het voetbalseizoen is nog maar net afgesloten met voor de diverse selectieteams zeer wisselende resultaten. Het ene team likt zijn wonden, waar de ander vol euforie de zomer in gaat na een behaald kampioenschap. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn echter al weer in gang gezet. De wedstrijdsecretarissen van de Amstelveense selecties zijn de planning alweer aan het rondmaken en zijn inmiddels ook benaderd om een zaterdag vrij te houden voor deelname aan een spetterende seizoensopening. Het is inmiddels al weer 5 jaar geleden dat onze Burgemeester van Zanen, aan de aanvoerder van AMVJ, de felbegeerde beker uitreikte na het behalen van de prestigieuze titel “Kampioen van Amstelveen”.

Op zaterdag 17 augustus 2013 zal het Kampioenschap van Amstelveen voor voetbalteams op het prachtige sportcomplex van RODA`23 (aan de Noorddammerweg in A`veen) gespeeld worden. De aftrap zal om 11.00 uur plaats vinden.

Wat ooit in 1998 begon in het kader van het 75 jarig bestaan van RODA`23 en zelfs al weer twee keer daarna werd georganiseerd, krijgt nu weer een vervolg. RODA`23 bestaat dit jaar 90 jaar en wil dat niet geheel ongemerkt voorbij laten gaan. De organisatie had destijds de hoop het evenement een jaarlijks terugkerende Amstelveense seizoensopening te laten zijn voor vertegenwoordigende elftallen. Helaas zijn de andere deelnemende verenigingen deze uitdaging (nog) niet aangegaan. Of om in Olympische termen te spreken: het estafettestokje is nog niet overgepakt. Voor de RODA`23 geen belemmering om het nu weer te organiseren. Er gaan inmiddels wel geluiden dan het een vervolg gaat krijgen dus wij wachten af.

De opzet van het Kampioenschap van Amstelveen 2013 is anders dan de voorgaande edities. Alle Amstelveense voetbalselecties, die in de 4de klasse KNVB óf hoger uitkomen, zijn uitgenodigd. En alle clubs hebben hun deelname inmiddels bevestigd.
Zaterdag 17 augustus 2013 zullen dus maar liefst 10 elftallen (te weten: Sporting Martinus, NFC en RODA`23, met hun zaterdag 1 en zondag 1, Amstelveen Heemraad, AMVJ, RKAVIC en Nautilus ) met elkaar de strijd aanbinden. Naast de felbegeerde titel “Kampioen van Amstelveen” zijn er nog meer prijzen te winnen. Wie maakt de meeste doelpunten, wie is de beste keeper en wie mag zich de beste speler van het toernooi noemen? Tot slot is er ook een prijs voor de ploeg, die op de meest sportieve manier (Fairplay) probeert het kampioenschap in de wacht te slepen. De finale zal om 15.30 uur gespeeld worden en aansluitend om 16.00 uur zullen de prijzen uitgereikt worden door de Burgemeester van de gemeente Amstelveen, de heer van Zanen.

Kortom.. RODA`23 start het voetbalseizoen 2013-2014 bruisend! Wij nodigen u hierbij dan ook van harte uit op het RODA`23 complex op zaterdag 17 augustus 2013. Bij goed weer zal ook het terras en de buitenbar geopend zijn, zodat u tussen de wedstrijden door kunt genieten van een hapje en een drankje. Het Kampioenschap van Amstelveen zal muzikaal omlijst worden door onze huis-dj Rick Leleyveld. Dus zet alvast deze datum in uw agenda en we zien u graag 17 augustus as. langs de lijn.

Namens RODA`23

Jos van der Horst
Pieter Voorn
Wouter Bergsma