Harry Visser Cup 2019

Succesvol zaalvoetbaltoernooi vol winnaars met Harry Visser als eregast

AMVJ-oudgediende Harry Visser opende het succesvolle AMVJ-zaalvoetbaltoernooi voor JO8 tot en met JO10 spelers. Het toernooi bleek ook naar hem vernoemd, toen hij de banner en de prijzen onthulde. Een eerbetoon voor o.a. het opleiden van al die jeugdspelers.

Na de officiële aftrap door Harry ging het toernooi van start in de goedverzorgde en mooie Calvijn Sporthal in Amsterdam-West. Ruim zestig jeugdleden gingen er meteen vol in, sportief gesproken dan! Op een enkel gekneusd en blauw oor, en rode wangen bij velen, na was er verder gelukkig geen blessureleed.

In twaalf wedstrijden van een kwartier speelden 6 teams met door elkaar gehusselde J08 en JO9 spelers in een Nations League-achtige opzet twee rondes, waarbij uiteindelijk Spanje als overall winnaar uit de bus kwam. Op het andere veld vochten de teams van J010 en JO11-spelers spannende gevechten uit. Waar veel coaches zich aan strategisch rekenwerk waagden, werd er op het veld vooral met het hart gevoetbald en geen kadootjes weggegeven. België was overtuigend winnaar, al was dat niet waar het de jongens om te doen was: ‘Welke prijs heb je gewonnen, denk je?” vroeg een jurylid aan een speler van België. ‘Geen idee’, was zijn antwoord, ‘maar we hebben wel alle wedstrijden gewonnen!’ That’s the spirit: geen resultaatvoetbal, maar pleziervoetbal.

Namens de jeugdcommissie willen we Eric van den Heuvel, Bart van Asten en Ruud Manin’tveld van harte bedanken voor de vlekkeloze organisatie, Judith Jockel voor de mooie foto’s, en alle ouders die een helpende hand uitstaken om deze dag mogelijk te maken.


Harry in zijn Harry vest.

Harry onthult de enige echte Harry Visser Cup en alle andere bekers.

En Harry? Harry zag dat het goed was.

(Fotografie: Judith Jockel)