Niet gecategoriseerd

Ga jij ook mee op voetbalkamp?

Voor degenen wiens zoon of dochter de afgelopen jaren bij AMVJ voetbalde, is het een gegeven dat we het seizoen afsluiten met een weekend in het Friese Heeg. Al 10 jaar is dit een fenomeen en dat is niet in de laatste plaats door het veldvoetbal toernooi dat we bij de VV Heeg op de zaterdag spelen.

Nu had de Heeg commissie vorig jaar al enkele ideetjes om hier en daar wat onderdelen in het weekend programma te wijzigen, maar VV Heeg heeft ons overtroffen in dat voornemen. Zij gaat nl. fuseren met twee omliggende clubs en in het kader daarvan heeft men besloten dat de komende jaren de tijd en energie wordt gestoken in de samenwerking met de andere clubs. Daardoor is er voor ons helaas geen ruimte meer om op de zaterdagen bij en tegen VV Heeg een toernooi te spelen. “Het was een moeilijk besluit, want we hebben 10 leuke jaren met AMVJ gehad” aldus het bestuur van VV Heeg.

Dit noopte de Heeg commissie na te denken over de invulling van het zaterdag-programma en ook over de hele opzet en de locatie van het voetbalweekend. Om een lang verhaal kort te houden, hebben we besloten de activiteiten van Heeg te verplaatsen naar de kustlijn, het strand en de branding………het wordt dus een weekend aan zee.

Met veel hulp van Ilja Maintz (moeder van Skip, E4), is het gelukt om voor de zaterdag een voetbalvereniging te strikken, waar we een grastoernooi kunnen spelen tegen de lokale jeugdige talenten. Dat is de FC Castricum geworden.

Gaan we dan op zaterdag vanuit Heeg naar Castricum? Past dat wel met zoveel spelers in de bus? Het antwoord is Nee en Nee. We zetten het einde seizoen weekend voort in Egmond aan Zee.

Misschien is het even wennen aan het idee, en ja, sommigen zullen met weemoed terugdenken aan de leuke weekenden in Heeg, maar als je er even over hebt nagedacht, ploppen er nieuwe voordelen en ideeën op:

* Het is dichterbij huis, dus een korte reistijd
* Ouders en opa’s en oma’s zijn beter in de gelegenheid om te komen kijken bij de toernooi wedstrijden in Castricum
* De ligging van Egmond biedt diverse mogelijkheden voor sport en spel op het strand, etc.

De slogan wordt dus: Ga jij ook mee met AMVJ naar Egmond aan Zee?

Daarom, ‘Save the date’: het AMVJ Voetbalkamp vindt plaats over 3 maanden, van vrijdag 13 t/m zondag 15 mei, (Pinksterweekend).

 

Schrijf je hier in!