Niet gecategoriseerd

FIFA toernooi redt teleurstellende voetbaldag

De sneeuwval zorgde ervoor dat alle thuiswedstrijden afgelast moesten worden. Maar gelukkig was daar een alternatief: het jaarlijkse PS4 FIFA toernooi. Dat kwam goed uit, want zo was er toch nog wat te doen op die plotseling vrije middag. Om 12:30 verzamelde een krappe 50 AMVJ'ers zich in de tafeltennishal voor een pittig toernooi. Aan het toernooi werd deelgenomen door jongens uit de E, D, C, B, A en 3, een geweldige mix van AMVJ-leden.

Om de drukte aan te kunnen, stonden er dit jaar zeven playstations in plaats van vier. Op die zeven playstations werden negen poules afgewerkt. Een poule bestond uit vier jongens die via een loting donderdagavond aan elkaar gekoppeld waren. Iedere deelnemer had een ander team, gevarieerd van Real Madrid tot Ajax.

Na de groepsfase, waarin je in ieder geval drie wedstrijden speelde, vonden de afvalrondes plaats. Daar vielen al direct titelkandidaten af. Er waren twee opvallende clashs, die tussen de gebroeders Ziggy en Dean Schnek en die tussen de gebroeders Milo en Kris Peterse. Bij de eerste wedstrijd trok oudste broer Ziggy aan het langste end (0-1). Bij de andere clash won de jongste Milo (1-5).

In de ronde daarna won Clemens van Christian Keuls, diezelfde Christian heeft zich enorm ontwikkeld als het gaat om FIFA. Wat een verschil met twee jaar geleden!

De halve finales gingen tussen Daan van Hees/Clemens van Beek en Matt Swinkels en Mike Boss. Uiteindelijk bereikten Daan en Matt de finale. Mike en Clemens speelden voor de 3/4 plaats. Daan van Hees won voor de tweede keer het FIFA toernooi. Hij versloeg Matt na verlenging met 2-1. Mike won met zijn Ajax van Clemens (2-1).

Het was een uitstekend alternatief voor een teleurstellende voetbaldag!