Even voorstellen: Bas Hageman, ons nieuwe bestuurslid en vrijwilligerscoördinator

Tot ons grote genoegen is het bestuur van AMVJ Voetbal uitgebreid met een nieuw bestuurslid, Bas Hageman. Bas stelt zich graag kort aan jullie voor en vertelt meer over zijn rol als vrijwilligerscoördinator.

Van de polder naar het veen

Het is alweer ruim zeven jaar geleden dat ik plaats nam in de Amstelveense gemeenschap door een kamer op Uilenstede te betrekken. Als geboren West-Fries was dat even wennen in de stad. De liefde voor mijn dorp van herkomst (het mooie Winkel, graag plaats ik hier net als Dirk vaak doet een luchtfoto, maar ik hou me in) bleef groot, waar ik als vrijwilligerscoördinator actief bleef. Maar uit het oog betekent duidelijk toch ook wel uit het hart. Langzaamaan trok ik steeds meer naar AMVJ en steeds minder naar VV Winkel.

Ik voelde me direct op mijn gemak hier. AMVJ is een mooie club met een goede (bijna dorpse) sfeer waar al veel gebeurt. Ik werd gevraagd als scheidsrechter voor Dames 1 en van het een kwam het ander. Ik ben nu ook trainer/coach van Dames 1 zaterdag (en ook nog ‘coach’ van een Dames hockeyteam). En vanaf dit seizoen mag ik mij ook bestuurslid en vrijwilligerscoördinator van onze bordeauxrode voetbalclub noemen. Jullie zullen mij dus vaak tegen het lijf gaan lopen.

Wat houdt de taak van vrijwilligerscoördinator in?

Een voetbalclub heeft altijd en overal mensen nodig, ook AMVJ. Daar ga ik de club, samen met alle leden en ouders, bij helpen. We hebben veel vacatures die ingevuld moeten worden. Van klusjes rondom het veld tot het organiseren van toernooien, van coördinatie van de wedstrijdtafel tot het bijhouden van de website, overal kan geholpen worden. Dat alles vanuit het idee: veel kleine taken maken samen een hoop nuttig werk. Maar dat vraagt ook de nodige coördinatie. Ik ga de aankomende tijd daarom met ouders en leden in gesprek met de vraag: “Wat doe jij voor de club, welke taak past mogelijk het beste bij jou?”. Heb je daar nu al een idee over? Neem dan vooral contact met mij op via 06-21908912 of bashageman@amvjvoetbal.nl.

Wij zien en spreken elkaar snel!

Bas