Niet gecategoriseerd

Een AMVJ team om nooit te vergeten

Een afsluitende barbecue maakte gisteren een emotioneel eind aan het tijdperk van een memorabel AMVJ team. Een AMVJ team dat zestien jaar lang in het bordeaux rood streed tot het uiterste.

Het team ontstond in het najaar van 1998, toen een handjevol jonge jongens uit de Rivierenbuurt de fundamenten van een nieuw AMVJ team legden. Als guppen werd destijds enkel op de zaterdag getraind onder leiding van Arie Nengerman en Peter van Hees. Van die groep jongens, voetbalden Gijs Bedet, Daan en Lex van Hees tot dit jaar in hetzelfde team. Janick van der Meijs voetbalde ook een geruime tijd in dit team, maar hij maakte twee jaar geleden de overstap naar AMVJ 2.

AMVJ Voetbal 1998: Guppentraining AMVJ Voetbal Vaste supporters vanaf het eerste fluitsignaal

In de voorbije seizoenen waaiden nieuwe jongens aan maar tergelijkertijd vertrokken ook jongens. Na een kleine 10 jaar stopten bijvoorbeeld Jeffrey Nengerman en trainer Arie Nengerman. In de tussentijd sloten Joël- en vader José Lopez aan. José zou later vaste scheidsrechter worden. Amber Jongeneel en Angelo Megale waren sinds de oprichting ook een lange tijd vaste waarden van het team. Angelo maakte na zeven jaar de overstap naar AFC, Amber ging op rugby. Max Mijnheer komt er vanaf het seizoen 2005/2006 bij. Sindsdien heeft hij onafgebroken in dit team gespeeld. In hetzelfde jaar wordt het team voor het eerst kampioen.

In 2007 komen Tim Ouwehand en Abel de Jong naar het team. Beiden stappen over van SC Buitenveldert en kennen de meeste jongens via de School van Maas en Waal. 

Het team wordt voor het laatst kampioen in 2010/2011. Tijdens een memorable wedstrijd op 7 mei 2011 wordt het kampioensschap binnengesleept en uitgebreid gevierd.

AMVJ Voetbal 2010/2011

De afgelopen drie jaar komen Idriss Nabil, Erik van Deutekom, Clemens van Beek, Ali Abassi en Ted Onderwater erbij. Het blijken allemaal jongens te zijn die perfect passen in het team. Het voorlaatste jaar (als A1) slaagde het team er bijna in kampioen te worden. Toch was het attractief voetbal met onbeschrijfbare doelpunten niet genoeg voor de eerste plaats. 

Het laatste seizoen keren Jochem van der Noordaa, Rick Ouwehand en Lex van Hees vanuit andere AMVJ teams (terug) naar dit team. Het zou uiteindelijk het laatste jaar worden. Een avontuur in de vierde klasse eindigt teleurstellend in een tweede plaats: geen promotie waar het team zo op gehoopt had.

Geen promotie betekende voor een aantal jongens dat de tijd rijp is voor de absolute overstap naar de AMVJ selectie. De overgebleven jongens zoeken andere vriendenteams op. Zo gaat Milo Ronchetti voetballen in Landsmeer bij IVV, Ted Onderwater in Amstelveen Heemraad 6, Max Mijnheer in AFC 9, Clemens van Beek in AMVJ 3, Ali Abassi bij Ter Leede en Lex van Hees in AMVJ 4.

Gijs Bedet, Idriss Nabil en Daan van Hees sluiten waarschijnlijk aan bij AMVJ 1. Abel de Jong, Jochem van der Noordaa, Laurens Grootendorst, Erik van Deutekom en Rick- en Tim Ouwehand gaan voetballen in AMVJ 2.

Gelukkig verliezen de jongens elkaar niet helemaal uit het oog. De meeste jongens blijven zoalsgezegd bij AMVJ en zullen elkaar regelmatig tegenkomen. Daarnaast is afgesproken dat de Whatsapp groep voorlopig nog blijft bestaan(!). En als klap op de vuurpijl werd door "super coach" Flip Ouwehand en "langstzittende coach van AMVJ" Peter van Hees een voorproefje genomen op een mogelijke heroprichting van het team…

Cadeau AMVJ shirt AMVJ Voetbal 1: Afscheidscadeau voor de coaches. 2: Penalty schieten AMVJ Voetbal Training bij AMVJ AMVJ Voetbal1999: Eerste toernooi bij NFC