Niet gecategoriseerd

Dreamteam maakt verwachtingen waar

Bij AMVJ stond vandaag een prachtig affiche op het programma. Een wedstrijd gebaseerd op het online spel AMVJ Dreamteam. Waarbij jongens van de E tot en met de A samen in een team speelden.

Alle jongens waren geselecteerd op basis van een aantal klassementen. De beste vormden het `Dreamteam`. De jongens die het net niet gehaald hebben, vormden het `subdreamteam`.

Onder toeziend oog van enkele spelers van AMVJ 1 en ook de trainer van AMVJ 1, legden de twee teams een prachtige wedstrijd op de mat. Zo`n veertig supporters zagen hoe het Dreamteam, na penalty`s, langszij kwam.

Het was niet zomaar een wedstrijd, afgezien van de leeftijden, was ook de puntentelling anders dan normaal. Een doelpunt van een E speler leverde 1.5 punten op, terwijl de spelers van de C en D 1 punt kregen. A spelers moesten per gemaakt doelpunt genoegen nemen met 0.5 punten.

Al vroeg in de wedstrijd opende het `subdreamteam` de score. Een doelpunt van A1 speler Erik van Deutekom zorgde ervoor dat de druk op het `Dreamteam` kwam te liggen. De score werd niet veel later vergroot door een doelpunt van Mees Hoenen, hij profiteerde van een blunder achterin. De stand op dat moment; 1.5 – 0.

Nog voor rust zorgden Tim Rep (C2) en Laurens Grootendorst (A1) voor de gelijke stand. E speler Milo Peterse kon zijn ploeg zelfs op rozen zetten. Hij wist een penalty vanaf 11 meter niet te maken, dat kun je omschrijven als ongelukkig, hij had een paar uur daarvoor het penaltybokaal van de E gewonnen.

Na rust ging het spektakel verder, Mees Hoenen maakte zijn tweede van de wedstrijd en bracht zijn team wederom op voorsprong. Die voorsprong kon niet worden vastgehouden, Donny Buwalda (D1) zorgde namelijk voor de gelijkmaker. Maar daar bleef het niet bij, Erik van Deutekom scoorde zijn tweede van de middag. Uiteindelijk was het A1 speler Tim Ouwehand die zijn team naar de penalty`s schoot. Na een aantal kapbewegingen wist hij, de overigens uitstekend keepende Gideon de Geus (D1), te passeren.

Penaltys moesten uiteindelijk bepalen wie de winnaar zou worden. Milo Peterse (E2) schoot de eerste penalty maar net binnen, vervolgens schoot Sem Groot (D1) zijn penalty over. Keeper Clemens van Beek (A1) stopte een peanlty van Ruairi O Connell (D1) en kon Noah Drillich (D1) de beslissende strafschop nemen. Hij schoot de bal feilloos binnen en dat zorgde voor een enorme ontlading bij zijn elftal.

Jeugdvoorzitter Mark Schol en Sander van Dam van AMVJ 1 besloten de dag met een kleine prijsuitreiking. Beiden lichtten hun analyse van de wedstrijd toe en benoemden hun `mans of the matche`, want dat waren er namelijk meerdere.

De volgende keer kan alles weer helemaal anders zijn. Dus iedereen moet z`n best blijven doen om hoog te scoren in de klassementen. Het was in ieder geval een prachtige/gezellige wedstrijd. Waarbij A tot en met de E samen zegevierden. Dat zie alleen bij AMVJ!

Bekijk de beelden!