Niet gecategoriseerd

D1, C1 en A1 maken zich klaar voor Berlijn

Terwijl de jongste jeugd naar het Friese Heeg afreist, gaan de D1, C1 en A1 665 kilometer verderop naar Berlijn. Heeg is al jarenlang het vaste adres voor het jaarlijkse voetbalkamp. Berlijn begint dat zo langzamerhand ook te worden. Het wordt namelijk alweer de vijfde keer dat AMVJ naar Berlijn afreist.

De A1 kende een goede generale in aanloop naar de Dynamo Cup. Het won zondag met grote cijfers van sv Diemen A2 met 1-5. De D1 had het zaterdag wat zwaarder tijdens een toernooi bij ASV Arsenal. De C1 heeft een vrij weekend gehad.  

Een aantal weetje over AMVJ in Europa:

– Het is inmiddels het zesde internationale toernooi van AMVJ!
– De eerste internationale reis werd georganiseerd in 2008. AMVJ reisde toen met de voormalige A1 en C1 af naar Parijs voor het Marne Trophy toernooi.
– In 2009 ging AMVJ voor het eerst naar Berlijn, maar ook in 20102011 en 2013 ging AMVJ naar Berlijn.
– In 2012 ging AMVJ naar Hasselt in België voor een internationaal toernooi.
– Bekende tegenstanders die AMVJ internationaal getroffen heeft zijn: FC Eindhoven, KU Leuven, Dynamo Berlin en Dukla.
– Diverse AMVJ teams hebben gespeeld in het voormalige stadion van Dynamo Berlin, daar is plaats voor 12.000 toeschouwers!
– Het Sportforum Berlin, waar het toernooi plaatsvindt, is één van de grootste sportaccommodaties van Europa en de grootste in heel Duitsland!
– De internationale toernooien staan helaas niet bekend als toernooien waar AMVJ teams veel wedstrijden winnen. Sterker nog, in 2010 was er zelfs een AMVJ team dat geen enkel doelpunt maakte…
– AMVJ zal hopelijk rond 17:00 arriveren in Berlijn.
– AMVJ heeft al tegen Duitse-, Italiaanse-, Franse-, Belgische-, Portugese-, Engelse- en Deense teams gespeeld tijdens internationale toernooien. 

Reis je ook mee naar Berlijn? Lees dan hier alle toeristische informatie over Berlijn.

Vrijdagochtend om 07:30 worden de Berlijnganger verwacht bij De Mirandabad. De bus zal dit jaar niet vanaf RAI vertrekken! Houd de website in de gaten voor de live updates vanuit Berlijn!

-> Bekijk ook de Berlijnpagina