Coronavirus: Einde voetbalseizoen 2019/2020

UPDATE 31/3 20:00

De KNVB heeft zojuist bekend gemaakt dat al het amateurvoetbal 19/20 niet hervat zal worden. Er zijn geen kampioenen/ promotie/degradatie.

Later meer…

Update 15/3 18:00

Door de maatregelen van de overheidsinstanties is AMVJ gesloten tot ten minste 6 april.

Update 12/3 20:00

Alle wedstrijden en trainingen (ook in het amateurvoetbal) zijn door de KNVB tot tenminste 1 april afgelast! Het clubhuis, de velden en de faciliteiten zijn tot nader order gesloten.

Donderdag 12/3/2020 12:00

Nu er de afgelopen tijd steeds meer coronabesmettingen in Nederland en Amsterdam bekend zijn geworden, ontvangt het bestuur van AMVJ diverse vragen over dit thema.

Omdat wij als voetbalclub niet de juiste expertise in huis hebben om dergelijke gezondheidsrisico’s goed in te kunnen schatten – anders dan met de hygiënische maatregelen zoals handen wassen, niezen in de binnenkant van de elleboog etc. – houden wij nauwlettend alle berichtgeving omtrent het Coronavirus in de gaten en nemen wij hun advies uiteraard over.

Maatregelen

In overleg met de andere AMVJ verenigingen die huishouden op sportpark ’t Loopveld en de kantine zijn diverse maatregelen genomen.

  • Zeep en papieren handdoeken worden in de toiletten extra aangevuld.
  • Deurkrukken worden regelmatig met desinfecterend middelen schoongemaakt.
  • Er kan alleen gepind worden.

RIVM en GGD

Mochten er op basis van het advies van de RIVM en GGD door de lokale overheden (gemeentes, veiligheidsregio’s, ministeries) maatregelen worden genomen die het voetbal in onze regio raken, dan zullen wij die opvolgen. Wij raden jullie natuurlijk aan dat ook te doen.

Mochten de lokale overheden bepalen dat wedstrijden gewoon door kunnen gaan, dan volgen wij dit standpunt en dan zullen de wedstrijden om die reden ook niet door ons worden afgelast.

Tips

Het RIVM raadt aan extra te letten op de basis hygiëne. De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken.

  • Was je handen goed en regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Gebruik je eigen bidon, drink niet uit de bidon van een ander
  • Geen handen schudden (ook niet na de wedstrijd)
  • Bedank de scheidsrechter mondeling ipv met een hand 
  • Heb je (milde) klachten, blijf dan thuis!

Geen paniek!

Voorlopig is er nog geen reden voor paniek. Bovendien zijn bovenstaande maatregelen algemeen van toepassing. Toch moeten we alert zijn dat het virus ook bij AMVJ toetreedt. We zijn samen met de andere verenigingen een plaats waar elke week duizenden mensen komen. Als bestuur zijnde doen we er alles aan om de risico’s zo veel mogelijk te beperken.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, neem gerust contact op.

Namens het bestuur,

Lex van Hees
voorzitter AMVJ Voetbal