Corona maatregelen op Sportpark ’t Loopveld

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. De komende tijd gaan we naast trainingen ook wedstrijden spelen. Dat zal met name in de weekenden voor veel drukte zorgen op ons sportpark. En omdat het coronavirus weer opleeft, heeft AMVJ Voetbal samen met alle andere AMVJ verenigingen regels opgesteld om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Hieronder lees je over de maatregelen.

Alle onderstaande maatregelen zijn gebaseerd op maatregelen van de overheid, NOC-NSF en KNVB. We verwachten van alle AMVJ-leden en bezoekers hierin hun medewerking. We doen dit met elkaar en voor elkaar!

Gezondheidscheck en registratie

Wij verzoeken alle sporters en bezoekers vanaf 13 jaar voor de ingang van het sportpark een gezondheidscheck doen en daarbij een registratieformulier invullen. De gezondheidscheck bestaat uit vijf vragen, het registratieformulier kun je invullen op je telefoon via een QR code of van te voren via de AMVJ stichting website. De registratie is niet verplicht, maar is wel gewenst. Het wordt alleen gebruikt voor eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD. De QR code is te vinden op een poster, onder andere bij de ingang van het sportpark.

> Naar registratiecheck

Clubhuis

  • Het clubhuis zal open zijn voor consumpties. Het is echter niet mogelijk om in de kantine te consumpties ook te nuttigen, dit dient buiten plaats te vinden. Per team mag 1 persoon bij de bar een bestelling doen.
  • Toegang tot het clubhuis is enkel mogelijk via de tenniszijde. De uitgang is aan de hockeyzijde. Koffie en thee worden in papieren bekers geschonken.
  • De beheerder van het clubhuis heeft gezorgd voor desinfectiemiddelen bij de ingang en uitgang.

Kleedkamers

Op basis van de beperkte aantal kleedkamers is het helaas niet mogelijk om een veilig kleedkamerplan te realiseren. Daarom verzoeken we iedereen (AMVJ spelers als de tegenpartij) omgekleed naar wedstrijden/trainingen te komen. Wij hopen uiteraard om uw begrip hiervoor.

Teambesprekingen mogen dus niet in het clubhuis of kleedkamers plaatsvinden maar vinden plaats buiten op het gras of rond het clubhuis.

1.5 meter afstand

Iedereen is verplicht om anderhalve meter afstand (2 armlengtes) te houden.

De uitzonderingen zijn:
– Jongeren t/m 17 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden;
– Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen anderhalve meter afstand te houden tot anderen;
– Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen 1.5 meter afstand te houden.

Wij vragen iedereen zich hier aan te houden en ook elkaar erop te wijzen wanneer de afstandsregels niet in acht worden genomen. Merken we dat ouders/spelers/bezoekers zich hier bewust niet aan houden, dan kan de toegang geweigerd worden.

Na de training of wedstrijd mag je met jouw team maximaal een uur blijven. We snappen dat dit jammer is, maar gezien de omstandigheden onvermijdbaar. Zo blijft er voldoende ruimte voor andere teams.

Corona geval in team

Besmette spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten. Wij vragen iedereen om hierin zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen.

Bij een besmetting binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Over het algemeen verblijven voetballers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuis blijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team een of meerdere personen positief getest zijn op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de competitieleiding over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.

Teams

Teammanagers zullen gevraagd worden om iemand aan te wijzen die de corona regels willen in de gaten wil houden. In ieder geval voor zijn/haar eigen team, maar op het terrein. Hesjes kunnen hiervoor bij de wedstrijdtafel verkregen worden.

Publiek en ouders

Langs de velden zullen we markering aanbrengen waaruit blijkt wat 1,5 meter is. Zo kan iedereen de juiste afstand houden. Net als in het profvoetbal geldt: applaus mag, schreeuwen niet.

De komende tijd zullen we monitoren of het niet te druk wordt op het sportpark, zodat 1,5 meter gegarandeerd kan blijven. Wordt het toch te druk, dan kan het bestuur -in overleg met alle andere AMVJ besturen- besluiten publiek en ouders toegang tot het sportpark te ontzeggen. Om die reden willen we ouders vragen om niet allebei te komen en als het even kan, zelfs liever niet te komen.

Tot slot

Het naleven van alle protocollen en regels kunnen wij (besturen van alle AMVJ verenigingen) helaas niet alleen. Help mee en spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden.

Wij wensen jullie een veilig, sportief en fijn voetbalseizoen!