Corona maatregelen op Sportpark ’t Loopveld

(Update 29 september)

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. De komende tijd gaan we naast trainingen ook wedstrijden spelen. Dat zal met name in de weekenden voor veel drukte zorgen op ons sportpark. En omdat het coronavirus weer opleeft, heeft AMVJ Voetbal samen met alle andere AMVJ verenigingen regels opgesteld om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Hieronder lees je over de maatregelen.

Alle onderstaande maatregelen zijn gebaseerd op maatregelen van de overheid, NOC-NSF en KNVB. We verwachten van alle AMVJ-leden en bezoekers hierin hun medewerking. We doen dit met elkaar en voor elkaar!

Gezondheidscheck en registratie

Wij verzoeken alle sporters en bezoekers vanaf 13 jaar voor de ingang van het sportpark een gezondheidscheck doen en daarbij een registratieformulier invullen. De gezondheidscheck bestaat uit vijf vragen, het registratieformulier kun je invullen op je telefoon via een QR code of van te voren via de AMVJ stichting website. De registratie is niet verplicht, maar is wel gewenst. Het wordt alleen gebruikt voor eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD. De QR code is te vinden op een poster, onder andere bij de ingang van het sportpark.

> Naar registratiecheck

Clubhuis

  • Het clubhuis is gesloten!

Kleedkamers

Op basis van de beperkte aantal kleedkamers is het helaas niet mogelijk om een veilig kleedkamerplan te realiseren. Daarom verzoeken we iedereen (AMVJ spelers als de tegenpartij) omgekleed naar wedstrijden/trainingen te komen. Wij hopen uiteraard om uw begrip hiervoor.

Teambesprekingen mogen dus niet in het clubhuis of kleedkamers plaatsvinden maar vinden plaats buiten op het gras of rond het clubhuis.

1.5 meter afstand

Iedereen is verplicht om anderhalve meter afstand (2 armlengtes) te houden.

De uitzonderingen zijn:
– Jongeren t/m 17 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden;
– Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen anderhalve meter afstand te houden tot anderen;
– Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen 1.5 meter afstand te houden.

Wij vragen iedereen zich hier aan te houden en ook elkaar erop te wijzen wanneer de afstandsregels niet in acht worden genomen. Merken we dat ouders/spelers/bezoekers zich hier bewust niet aan houden, dan kan de toegang geweigerd worden.

Na de training of wedstrijd mag je niet blijven en moeten de teams zo snel mogelijk het complex verlaten.

Corona geval in team

Besmette spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten. Wij vragen iedereen om hierin zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen.

Bij een besmetting binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Over het algemeen verblijven voetballers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuis blijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team een of meerdere personen positief getest zijn op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de competitieleiding over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.

Teams

Teammanagers zullen gevraagd worden om iemand aan te wijzen die de corona regels willen in de gaten wil houden. In ieder geval voor zijn/haar eigen team, maar op het terrein. Hesjes kunnen hiervoor bij de wedstrijdtafel verkregen worden.

Publiek en ouders

Publiek en ouders zijn helaas niet meer welkom door de recente verscherping van de maatregelen.

Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Tot slot

Het naleven van alle protocollen en regels kunnen wij (besturen van alle AMVJ verenigingen) helaas niet alleen. Help mee en spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden.

Wij wensen jullie een veilig, sportief en fijn voetbalseizoen!