Niet gecategoriseerd

Column van Steef Schelling

De KNVB en diverse andere maatschappelijke instellingen doen er alles aan om het idiote gedoe, zowel binnen als buiten het voetbalveld aan banden te leggen.

Als Vereniging heeft AMVJ-Voetbal zich geconformeerd aan het Convenant, zoals dit is opgesteld door de KNVB mbt respect en sportiviteit.

Overigens is dit Convenant tot op heden nog niet eens door alle Voetbalclubs ondertekend, dat geeft te denken. Blijkbaar kunnen/willen deze clubs geen

garantie afgeven; wij doen mee om Voetbal, de grootste sport ter wereld, leuk te houden.

Op RTV Noord Holland zag ik een reactie van de trainer van ZTS, de Zaanse Club, die na diverse incidenten in zijn geheel uit de competitie is genomen. “Ja, die scheidsrechter floot zo slecht, die vroeg erom“ Kan het nog gekker?

Maandag 1 April jl., ons vlaggenschip moest nog een 2e helft bij OSV spelen

Ik was ook aanwezig bij de wedstrijd tegen OSV, die destijds vanwege enorme sneeuwval moest worden gestaakt. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden
was dat een aardig potje, er werd redelijk gevoetbald, weinig publiek, lekker rustig.

Dan het restant van de wedstrijd: op de tribune van OSV zat Niels, wat een lolbroek, de ene na de andere kwetsende opmerking richting AMVJ.

Imke, die een vrije trap ver voorbij de 2e paal trapt: “alle ballen op die 6“. Rene Boer, die ongelukkig onderuit glijdt: “ heeft die spits de vallende ziekte“?

Uiteraard kreeg de Scheidsrechter ook nog regelmatig iets voor zijn kiezen.

Nu stond ik langs de lijn met Henk Boer, normaal gesproken hebben Henk en ik de grootste lol met elkaar, maar dat was nu even anders. Want Niels was niet te stuiten, de ene na de andere grol, met een enorme baard, waar de gemiddelde Delftse Jihad Strijder trots op zou zijn, passeerde de revue.

Correcties van wat oudere OSV-Supporters, Niels, kappen nou, het mocht niet baten. In het bijzijn van kinderen van 12/14 jaar, goed voorbeeld Niels, werd het hele arsenaal aan misplaatste en flauwe grappen afgewerkt.

Is OSV nu een slechte club? Welnee, het is daar altijd hardstikke gezellig, je wordt er prima ontvangen, maar 1 Niels kan je imago behoorlijk beschadigen/de boel verzieken.

En hoe is dat dan bij AMVJ? Zijn wij helemaal brandschoon? Wij hebben ook een Niels, Niels Waterham, speler van Veteranen 1 en clubscheidsrechter. Maar onze Niels heeft wel gevoel voor humor.

Helaas moet ik constateren dat wij ook OSV-Nielsen binnen de club hebben. Die er niet voor terug deinzen tijdens wedstrijden, al dan niet getroubleerd door overmatige alcoholinname, van mening zijn, te pas en te onpas, zoals Johan Derksen het omschrijft, “schijtlolligheden“ uit te moeten kramen. “He scheids, ben je betaald om tegen AMVJ te fluiten“? Of bij een verkeerde pass, een ongelukkige actie/mogelijke overtreding het geoorloofd vinden een tegenstander te kleineren/aan de schandpaal te nagelen.

Ook grensrechters zijn regelmatig het doelwit van deze huiscabaretiers. Zullen we, als AMVJ-Voetbal, dit een halt toeroepen, elkaar als voetballiefhebbers daarover aanspreken.? Of vinden we het wel best, laat maar waaien en nemen we er genoegen mee , dat ook bij AMVJ-Voetbal de verloedering toeslaat.

Of moet het Bestuur de boeman zijn en dergelijke lieden de toegang tijdens wedstrijden tot AMVJ-Voetbal als “supporter“ ontzeggen?

Alle goedwillende/lieve AMVJ-ers, tot ziens op de velden, mvg, Steef Schelling.