Niet gecategoriseerd

C1 beleeft sterk toernooi in Oss

Na een lang hemelvaartweekend is de C1 van AMVJ teruggekeerd uit Oss, waar het deelnam aan de internationale Top Oss Cup 2015. Het team van Donald Buwalda en Jesse Burer eindigde op de 11e plaats (v/d 20) en dat mag best een prestatie genoemd worden.

AMVJ oss

Op hemelvaartsdag vertrok de C1 meute richting het Brabantse Oss. De ploeg verbleef met het hele team in een klaslokaal vlak naast het Frans Heesenstadion van profclub Top Oss. In dat stadion vond dezelfde avond de openingsceremonie plaats. Een vlaggenparade, gevolgd door veel muziek en toespraken leidden het toernooi in.

AMVJ oss

De C1 opende het toernooi tegen het Nederlandse Ruwaard C1. Een lange tijd leek AMVJ op weg te zijn naar de eerste overwinning, maar het prachtige doelpunt van Jimme van Dongen bleek niet genoeg voor de drie punten. Vlak voor tijd kwam Ruwaard op gelijke hoogte. In de tweede wedstrijd, tegen het Duitse SW Silschede, stapte AMVJ wel met drie punten van het veld. De wedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning. De laatste wedstrijd van de poulefase, tegen het Belgische Eendr. Mechelen aan de Maas, eindigde in een 1-1 gelijkspel. 

AMVJ oss

Tevreden en hoopvol keerden de bordeauxrode terug naar de slaapaccommodatie. Weliswaar met een hoop blessureleed. Onder andere Kai Schieweck, Kyle Field, Midor de Ridder en Noah Drillich kwamen met lichte blessures thuis. 's Avonds namen een aantal jongens een duik in het plaatselijke zwembad van Oss.

AMVJ oss

Op zaterdag 16 mei vond de ontknoping plaats. AMVJ begon aan de finalepoule al om 09:00 met een wedstrijd tegen HO Veltum uit België. Na 30 minuten stond wederom een 1-1 gelijkspel op het bord. De daaropvolgende wedstrijd tegen het tweede team van Eendr. Mechelen aan de Maas werd met een krappe 0-1 verloren. Van deze finalepoule met drie teams eindigde AMVJ en HO Veltum met evenveel punten en doelsaldo. Via een unieke penaltyserie viel de beslissing helaas in het voordeel van de Belgen. In de twee wedstrijden die volgden werd nog een keer verloren en gewonnen.

AMVJ oss

Trainer/leider Jesse Burer blikt tevreden terug op zijn team. "Als leiders hebben wij genoten van de inzet en teamspirit van deze boys tijdens en na de wedstrijden. Ook hebben ze, ondanks de zeer sterke tegenstand ( ze speelden tegen Belgen en Duitsers die soms wel 4 klassen hoger spelen en zelfs tegen een hoofdklasseteam uit Nederland ) en de personele probleempjes ), hun huid duur verkocht en zijn ze van de 20 ploegen 11de geworden, nogmaals alle lof voor onze mannen".

Het toernooi werd afgesloten met ceremonie waarbij alle winnaars gehuldigd werden in het stadion. Na de ceremonie was er tijd over het kunstgrasveld van Top Oss te lopen. 

Al met al is de C1 weer een ervaring rijker en kijkt het met veel plezier terug op dit internationale toernooi! Volgende week zijn de B1 en 3 aan de beurt, zij reizen naar Berlijn.

Bekijk foto's van het toernooi!

AMVJ oss AMVJ oss