Niet gecategoriseerd

Berlijn ook dit jaar een groot succes

De D1, C1 en A1 zijn inmiddels weer thuis na een fantastisch weekend gehad te hebben in Berlijn. Gisteravond even na zessen arriveerde de bus met vijftig uitgetelde AMVJ'ers bij de Mirandabad. Tijd voor een terugblik.

Op vrijdag vertrekt AMVJ al vroeg naar Berlijn. Even na 08:00 verlaat AMVJ Amsterdam voor een in totaal 12-uur-durende busreis naar de Duitse hoofdstad. Een grote file rondom Hannover zorgt voor veel vertraging. Na aankomst in het hotel moet er direct gegeten worden, het is dan rond 20:30. Nota bene een uur later loopt de D1 naar de East Side Gallery, de C1 voetbalt op een pleintje en de A1 hangt op een terrasje en drinkt cocktails.

Zaterdagavond om 07:45 gaat de wekker. Er moet snel ge-ontbijt worden omdat de eerste wedstrijd van de C1 en de D1 al om 20:30 op het programma staan. De bus arriveert een paar minuten na aanvang van de wedstrijd. Uiteindelijk wordt er toch afgetrapt. De D1 wint met 2-1 haar eerste wedstrijd, de C1 verliest met 2-0. De A1 speelt haar eerste wedstrijd met 1-1 gelijk. 

Aan het eind van de eerste dag heeft AMVJ in totaal tien punten bij elkaar gesprokkeld. De A1 en C1 winnen nog een wedstrijd en de D1 verliest nog een wedstrijd. Kortom, alle teams staan er redelijk goed voor. De voetbaldag zit er dan op, het is 13:00 met nog een hele middag voor de boeg. Omdat de temperaturen boven de 30 graden uitstijgen, wordt er verkoeling gezocht aan een plaatselijk meertje. Alle AMVJ'ers nemen even een frisse duik in de Orankesee. Na het avondeten is er een vrijprogramma. Een aantal jongens gaan op pad, een aantal blijven in het hostel.

Zondag vindt de climax plaats, De A1 speelt nog een keer gelijk en plaatst zich voor de halve finales in het stadion! De C1 redt de voglende ronde op een doelpunt na nèt niet. De D1 verliest van een Dynamo Berlin en gaat ook niet door. Om 12:00 speelt de A1 de halve finale in het stadion van Dynamo Berlin. Daan van Hees scoort al vroeg de openingsgoal maar voor rust komt Dynamo Berlin op gelijke hoogte. Na rust blijkt Dynamo Berlin net iets beter om te kunnen gaan met de tropische taferelen en wint het met 3-1. De D1 wint haar laatste wedstrijd nog en de C1 speelt nog een keer gelijk.

's Avonds er is een stadstour door Berlijn. Ongeveer 20 jonge AMVJ'ers maken Berlijn onveilig. Op de metrostations wordt heel wat gezongen onder leiding van trommelaar Yuri Kisman. Bij thuiskomst wordt er nog wat gehangen bij het hotel.

Maandag keert AMVJ huiswaarts. De bus vertrekt om 08:00 en zou later die dag om 18:00 arriveren bij de Mirandabad. Berlijn 2014 zit er dan op. het was weer een fantastisch spektakel!!

Houd de website goed in de gaten, er volgen snel heel vele foto's en video's!!

Bekijk hier alvast het eerste fotoalbum van Lex