AMVJvoorOekraine: Zo staat het ervoor

De actie AMVJvoorOekraine loopt nu al bijna 3 maanden en we ontvangen wekelijks Oekraïnse kinderen op ons complex. Daarnaast verzorgen we bij de opvanglocatie Uilenstede, gemeente Amstelveen, Pilatus en Mindfullness sessies.

De gemeente Amsterdam heeft AMVJ nu ook benaderd ivm een nieuwe groep Oekraïnse vluchtelingen die in 2 hotels aan de Europa boulevard zijn opgenomen. Waaronder ruim 70 kinderen.  Deze kinderen hebben de komende 2 weken nog geen onderwijs en wij gaan hen ook aanbieden om bij AMVJ te komen sporten en spelen.  In eerste instantie zullen zij aanhaken bij de sessies die we momenteel verzorgen,

Tafeltennis op maandag en donderdagmiddag, voetbal/hockey spellen op dinsdagmiddag en tennis op de vrijdagmiddag.

Omdat deze kinderen ook geen sportkleding noch sportschoenen hebben, willen we opnieuw de inzamelactie openen voor:

  • Sportkleding, broekjes, shirts, kousen
  • Sportschoenen
  • Badminton rackets & shuttles
  • Freesbees

In tegenstelling tot de 1e inzamelactie is er geen vraag naar Hockeysticks, scheenbeschermers of bitjes; Ervaring heeft geleerd dat er weinig animo is om echt met Hockey oefeningen etc aan de slag te gaan, diverse spelletjes zijn al voldoende.

Wel is er meer vraag naar sportschoenen met een normale vlakke zool en naar voetbalschoenen vanaf maat 39.  Sportkleding en schoenen kunnen iedere dag bij AMVJ worden afgegeven bij de blauwe containers (kliko) die onder de veranda van de kantine staat.

Verder zoeken we nog extra vrijwilligers die bij een van de sport/spel sessies kunnen assisteren. Dat hoeft echt niet wekelijks. Kijk op de site AMVJvoorOekraine.nl/aanmelden en geef aan op welke dagen/tijden je een steentje kunt bijdragen.

Namens de coordinator van AMVJvoorOekraine, Emiel Obdeijn en onze verenigingsmanager, alvast enorm bedankt voor je hulp!