AMVJ Zaalvoetbaltoernooi – Zinderende spanning op Zeeburgereiland

Zondag 12 januari 2020 was de dag dat de spelers van de JO8 t/m JO11 een spannend zaalvoetbaltoernooi speelden om de Harry Visser Cup. Locatie was de gloednieuwe sporthal op Zeeburgereiland.

Er waren 12 landenteams geformeerd met spelers van alle leeftijden. Er werd gespeeld volgens het beproefde Nations League model: 4 poules van 3 landen. Halverwege de middag werden de poules opnieuw ingedeeld zodat elk team op zijn eigen niveau kon spelen.

Op veld 1 ging Nederland met 10 doelpunten in de eerste 2 wedstrijden als top-favoriet de tweede ronde in. Het team van bondscoach Taco bleek uiteindelijk net niet tegen de druk bestand: Zweden met bondscoach Elja bleek onverwacht een maatje te groot en plaatste zich zo voor de finale. De andere finalist was Denemarken dat onder leiding van bondscoach Maurice alle vier de poulewedstrijden won, als enige van de 12 teams. Zo kwamen we uit op een Scandinavische finale, Zweden – Denemarken, een herhaling van de eerste poulewedstrijd die Denemarken met 5-1 won. Tijdens die finale bleek al snel dat vooral Zweden veel fans had meegebracht. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel en dus was het wachten op de penalties. In een zinderende ambiance bleek uiteindelijk dat Zweden de sterkste zenuwen had, met dank aan de uitstekende keeper.

Op het andere veld was het net zo spannend. Met twee solide overwinningen plaatste Engeland zich vrij eenvoudig voor de finale onder leiding van bondscoach Jorrit. Op doelsaldo wist Duitsland zich ten koste van Zwitserland voor de finale te plaatsen. Wel een eervolle vermelding voor Zwitserland met bondscoach Ruud: van de 12 landen waren zij de enige die vandaag geen enkele keer verloor. Het publiek zette zich schrap voor een klassieke finale: Duitsland – Engeland. Ook in deze finale ging het lang gelijk op en bleken er uiteindelijk strafschoppen nodig. Duitsland, onder leiding van bondscoach Rense, hield zijn hoofd koel en won! De ontlading was groot en het bleef nog lang onrustig op Zeeburgereiland.

Harry Visser stond langs de lijn en zag dat het goed was! Mooi om te zien dat veel kinderen zo blij waren om hem weer te zien. Harry reikte zelf de prijzen uit. Het was een geslaagde middag, met sportief spel, spanning en plezier, met dank aan de kinderen en de hulp van zoveel ouders!

Tot slot, het leukste compliment kwam van de dames in de kantine: wat heeft AMVJ toch een aardige kinderen!