AMVJ Zaalvoetbaltoernooi 2019

Vier voetbalsprookjes op 1 dag
AMVJ Zaalvoetbaltoernooi JO12-JO15 – 26 januari 2019

Op de dag dat in heel Nederland alle jeugdwedstrijden waren afgelast na een week winterweer, organiseerde AMVJ in de Calvijn sporthal met vooruitziende blik een mooi zaalvoetbaltoernooi voor 65 spelers van de JO12 t/m JO15 elftallen. Er werd gespeeld volgens het beproefde Nations League concept: een eerste ronde met 4 poules van 3 landenteams en een tweede ronde met 4 nieuwe poules samengesteld op basis van de resultaten in de eerste ronde.

Wat niemand had kunnen bedenken, gebeurde toch: in de tweede ronde werd elk van de vier poules gewonnen door het team dat in de eerste ronde juist het minst had gepresteerd. Een groot compliment voor doorzettingsvermogen van de spelers en de creativiteit van de coaches!

Bij de JO12/13 trad Zweden met knikkende knieën in de tweede ronde aan tegen de zwaargewichten Duitsland en Denemarken die in de eerste ronde elk team hadden opgerold. Echter, bondscoach Joost wist zijn manschappen zo op te zwepen dat Zweden in de tweede ronde alles won met mooi samenspel en zo naar huis ging met de dik verdiende eerste prijs!

De andere JO12/13 poule was net zo krankzinnig. Spanje had in de eerste ronde alles verloren, maar vond zichzelf in de tweede ronde opnieuw uit en won alle wedstrijden. Bondscoach Patrick zag tevreden toe hoe alles op zijn plek viel.

Bij de JO14/JO15 gebeurde hetzelfde. Zwitserland won in de eerste ronde alle wedstrijden, maar in de tweede ronde bleek Kroatië toch een maatje te groot. Met gedisciplineerd spel wist Kroatië in de tweede ronde alles te winnen en ging dus terecht met de 1e prijs naar huis. Winnende bondscoach Hans had het zo strak neergezet dat hij zelfs iets eerder de speelzaal kon verlaten.

De andere JO14/15 poule was ook bloedstollend. In de eerste ronde wist België niks te winnen, maar onder leiding van bondscoach Glenn groeiden ze in het toernooi. België ging uiteindelijk verdiend met de poulewinst naar huis, geholpen door een wedstrijd waar nog lang over nagepraat werd: Engeland – Portugal eindigde in 5-5! Beide teams hadden een andere lezing van het verloop van deze wedstrijd, maar uiteindelijk heeft de scheidsrechter gelukkig het laatste woord.

Het was een zeer geslaagde middag met heel sportief spel, geen enkel incidentje. Complimenten aan de spelers en dank aan alle vrijwilligers!

[En de jeugdcommissie bedankt in het bijzonder Bart, Ruud en Eric voor de fantastische organisatie van twee mooie zaalvoetbaltoernooien]

Hier de toch wel gelukkig ogende winnende teams die het zilverwerk mee naar huis mochten nemen: